Négy gólt vágott a Fradi a Vidinek, egy lépésre a bajnoki címtől

Ferencváros - MOL Vidi 4-1
A ferencvárosi Szihnevics (k), valamint a székesfehérvári Stopira és Loic Nego (j) a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójában játszott Ferencváros - MOL Vidi FC mérkőzésen a Groupama Arénában 2019. április 20-án. MTI/Kovács Tamás
ˆhirdetés

Az első félidő végén buta hibából emberhátrányba került a Vidi, a másodikban kiütés lett a vége

 

 

Az Nb1 29. fordulójának rangadóján a Ferencváros fogadta a Mol Vidit, a vendégek győzelmi kényszerben léptek pályára, mivel nyolc pontos hátrányt kellett volna ledolgozniuk, míg a Fradinak volt miért visszavágnia.

 

A hazaiak már a hatodik percben megszerezték a vezetést, Nguen tekert egy gyors ellentámadás végén a bal alsóba 18 méterről. (1-0)

A válaszra nem kellett sokat várni, Huszti lövése csattant a bal oldali kapufán, az onnan kipattanót Nego küldte kapásból a kapuba a 21. percben. (1-1)

A 45. percben Hadzic a félpályánál csúszott be elkésve, Nguen Tokmac lába bánta, a vendégek játékosa megkapta a második sárgáját és nehéz helyzetbe hozta a csapatát.

A második félidő első perceiben úgy tűnt, hogy a Vidi tudja, hogyan kell emberhátrányban játszani és a Fradit zavarta meg jobban a dolog, de egy szögletből, amit Isael tekert középre, Haratin pedig a kapuba fejelt. A fejese szépen szállt a hosszú bal felső sarokba az 57. percben. (2-1)

A 67. percben nagyjából 25 méterről végezhetett el szabadrúgást a csereként pályára lépő Lanzafame, az olasz támadó pedig a bal felsőbe bombázott (3-1). Lanzafame kifutott a családjához a közönség közé örömében, sárgát kapott érte.

Már a 3-1 is komoly győzelemnek számított volna, de jött a ráadás első perce, Eleket támadta le Bőle, a középpályás el is veszítette a labdát, Lanzafame indult meg a labdával és a tizenhatoson belülre érve, laposan a jobb alsóba lőtt. (4-1)

 

A mérkőzés után zúgott a bajnokcsapat. Jogos, mert négy fordulóval a vége előtt, 11 pont a Ferencváros előnye a Vidivel szemben.

 

NB1, 29, FORDULÓ

2019.04.20., SZOMBAT 19:30

FERENCVÁROS - MOL VIDI FC 4-1

G.: Nguen 6, Haratin 57, Lanzafame 67, 90+1 ill., Nego 21

 

ˆhirdetés