Jó befektetés volt Vinícius a Real Madridnak

ˆhirdetés

Vinícius ára megduplázódott egy év alatt, a Real Madrid egyik legértékesebb játékosa lett

 

 

A Real Madrid az utóbbi években változtatott az átigazolási politikáján, nem kész sztárokat igazoltak a keretbe, hanem fiatalokat próbáltak beépíteni a csapatba, a már ott lévő klasszisok mellé.

 

Ennek jó példája többek között Varane, Asensio és Vinícius is. A Transfermarkt adatai szerint a Real Madrid keretének legértékesebb játékosa Kroos 80 millió euróval, de 80 milliót ér Varane és Asensio is, 70 millió eurót pedig Vinícius, Casemiro és Bale is.

Viníciusnál tapasztalható most a legnagyobb ugrás, hiszen a brazilt a nyáron vették a Flamengótól, egyes hírek szerint 35 millió euróért, de 45 millió euróról is lehetett hallani. A lényeg, az értéke megduplázódott és még csak 18 éves.

Vinícius jelenleg sérült, de ha visszatér, akkor hamarosan bemutatkozhat a brazil válogatottban, ami tovább emeli az értékét és ha a fejlődése nem akad meg jobban, akkor a Real Madrid és a világ egyik legjobb játékosa lehet.

A korosztályában pedig a második legértékesebbnek számít Jadon Sancho mögött, aki jelenleg a Dortmund játékosa, de top klubok harcolnak érte.

Érdekesség, hogy a Marca kimutatása szerint a negyedik legértékesebb brazilnak számít. Természetesen Neymar a legdrágább, utána jön Coutinho, Firmino és Vinícius Jr.

 

ˆhirdetés