Szoboszlai hosszabbított a Salzburggal

Szoboszlai Dominik hosszabbított
Szoboszlai Dominik 2022-ig szóló szerződést kötött a Salzburggal. fotó: redbullsalzburg.at
ˆhirdetés

Szoboszlai Dominik hosszabbított a Salzburggal, tovább biztosított a fejlődése

 

Meghosszabbította szerződését a Red Bull Salzburgnál Szoboszlai Dominik. A 18 éves labdarúgó új megállapodása 2022. május 31-ig érvényes.

 

Az osztrák klub honlapja emlékeztet rá, hogy a fiatal játékos 2017 eleje óta készül náluk, az akadémián, az U18-asoknál kezdett, majd kölcsönben a másodosztályú FC Lieferingnél szerepelt, ahol 42 meccsen 16 gólt szerzett és 11 gólpasszt adott. Tavaly nyár óta ismét az RB Salzburg keretének tagja, és eddig 11-szer kapott bizonyítási lehetőséget. A legutóbbi bajnokin, a Wacker Innsbruck ellen megszerezte első bajnoki gólját. Az eddigi csúcspontot az jelentette számára, hogy kezdőként szerepelhetett a Napoli elleni Európa-liga nyolcaddöntős mérkőzésen, melyen gólpasszt adott.

Az osztrákok kiemelik: Szoboszlai Salzburgból lett U17-es, U19-es, majd U21-es magyar válogatott, most pedig már az A csapattal készül az Európa-bajnoki selejtezőkre, s egyben a debütálására.

"Dominik óriásit fejlődött nálunk, s az utóbbi hónapokban a személyisége is sokat változott - mondta róla Christoph Freund sportigazgató. - A tehetségéhez profi mentalitás is társult. Most fontos, hogy tartsa az irányt, következetesen haladjon az útján, az FC Red Bull Salzburg pedig minden lehetőséget meg fog adni neki."

"Nagyon izgalmas, hogy ennek a csapatnak és ennek a klubnak a tagja lehetek. Az elmúlt években sok támogatást kaptam az edzői stábtól és az egész egyesülettől, és sokat fejlődtem. Biztos vagyok abban, hogy ez a környezet optimális a következő lépéseimhez, ezért döntöttem úgy, hogy szerződést hosszabbítok" - idézte Szoboszlait a klub honlapja.

 

forrás: MTI

ˆhirdetés