Magyarország - Horvátország 2-1 Óriásit küzdött a győzelemért a magyar válogatott

Magyarország - Horvátország 2-1
A magyar válogatott 2-1-re nyert a horvátok ellen Eb-selejtezőn. Szalai Ádám szerezte az egyenlítő találatunkat. fotó: mlsz.hu
ˆhirdetés

Ilyen foci! Csütörtökhöz képest óriásit fordult a világ a magyar labdarúgó válogatottal, a világbajnoki második helyezett horvátokat sikerült legyőzni jó játékkal a magyar válogatottnak és sikerült életben tartani az Eb álmokat.

 

 

A magyar válogatott rendszert is váltott a szlovákok elleni mérkőzés után, a hazai pályán nagyot hajtott a válogatott.

 

EB2020 SELEJTEZŐ, 2. MÉRKŐZÉS

2019.03.24., Vasárnap 18:00

MAGYARORSZÁG - HORVÁTORSZÁG 2-1

gólszerzők: Szalai 34, Pátkai 76 ill., Rebic 13

 

Magyarország: Gulácsi - Lovrencsics, Baráth, Orbán, Kádár - Nagy Á., Pátkai - Dzsudzsák (Bese 85),  Szoboszlai (Kalmár 65), Nagy D. (Varga R. 40) - Szalai

Horvátország: Kalinic - Jedvaj (Petkovic 77), Lovren, Vida, Barisic (Leovac 30) - Modric, Brozovic - Rebic (Brekalo 67), Rakitic, Perisic - Kramaric

 

A meccset jobban kezdte a magyar válogatott, de a vezetést a semmiből a horvátok szerezték meg a 13. percben. A jobbról érkező labda végül Rebic elé került és hat méterről a bal alsóba passzolt.

 

 

A horvátok talán visszább vettek a tempóból a vezetés tudatában, míg a magyar válogatott nem omlott össze, sőt sikerült a rutinos párosunknak összehoznia egy gólt. Szalai tette le a 34. percben a jobb szélre Dzsudzsáknak, aki egy csel után mesterien passzolt laposan a védők mögé, Szalai pedig éles szögből lőtt a kapuba. A horvát kapus beleért, de védeni nem tudott. (1-1)

 

Nagy Dominik komoly sérülést szenvedett a 40. percben. A tizenhatos előtt lökte fel és közben taposta le a bokáját Lovren. A játékvezetőnek nem tűnt szabálytalannak a dolog, igaz, hogy vérzett a boka alatt, a sérülést össze is kellett varrnia. Varga állt be a bal szélre a helyére.

 

A 76. percben Dzsudzsák tekerte középre a labdát szögletből, Pátkai fejelt kapura gyengén, de lecsapott a felperdült labdára és közelről bepiszkálta a kapuba! Megszerezte a vezetést a magyar válogatott! (2-1)

 

A 80. percben Kalmár csapott le erőszakosan a labdára, a gólvonalon mentett a horvát védelem.

 

A magyar válogatott a győzelemmel életben tartotta a reményeket.

 

EB2020 selejtező tabella, eredmények

ˆhirdetés