A Real Madrid tovább építi a jövő csapatát

ˆhirdetés

Szinte biztos, hogy a védelem közepébe brazil válogatott védő érkezik, de Marcelo pótlására is van kiszemelt a védelem bal oldalára, valamint a Benficától két játékos is érkezhet

 

 

A Real Madrid az utóbbi években új útra lépett, nem kész sztárokat, galaktikusokat igazol, hanem korosztályuk legjobbjait próbálja minél előbb csapathoz csábítani és így olyan labdarúgót kinevelni, akik ragaszkodnak is a klubhoz.

 

A nyáron érkezett Vinícius Junior, a fiatal brazilt talán nem akarták olyan gyorsan mély vízbe dobni, mint amire kényszerült a csapat. A Cristiano Ronaldo és Zidane távozása hagyta űr, valamint az edzőválság és több alapember kritikán aluli teljesítménye miatt is, Santiago Solari több fiatalnak is megadta a lehetőséget. Az argentin mesternek annyiban szerencséje is van, hogy van kihez nyúlnia, ugyanis az utóbbi időszakban fiatal, de már válogatott játékosok kerültek a keretbe.

Alvaro Odriozola a jobb szélen tudja nagyszerűen helyettesíteni Dani Carvajalt, így lehet rotálni a két spanyol válogatott védő között.

Sergio Reguilón saját nevelés, bár kölcsönben ő is járt meg másik csapatot, viszont a 22 éves spanyol védő idén kiszorította a teljesítményével Marcelót a kezdőből. Marcelo nem találja a helyét a bal oldalon, most, hogy nincs ott Cristiano Ronaldo. Reguilónnal viszont az eredmények is jönnek, a statisztikák szerint, ha Marcelo a pályán van, akkor rendre pontokat veszítenek.

Míg a másik nagy nyári fogás Vinícius Junior, aki nagyszerűen játszik a bal szélen, képes a cselekre, és némi önzőség mellett, többnyire tudja, mikor kell passzolnia Benzemának. Benzema és Vinícius nagyon érzik egymást, ennek köszönhetően a francia másodvirágzását éli, végre van, akitől labdát kap és nem neki kell kiszolgálni a társakat.

Vinícius érkezése azt is jelenti, hogy nem Bale formátlanságától függ a csapat és egyúttal Cristiano Ronaldo pótlása is sikerült, mivel Lucas Vázquez munkabírása nagyszerű a jobb szélen.

A klub már megszerezte Rodrygo Goest, a Santos neveltje viszont egyelőre maradt a brazil klubnál, hogy fejlődjön a csatár.

A pletykák szerint viszont további erősítések várhatók. Itt az ideje a védelem további átalakításának is. A fő kiszemelt Éder Militao a Portótól. A brazil válogatottban is bemutatkozó középső védő akár hosszú távon lehet Ramos utódja is. A brazil játékos is jobb oldali védőként kezdte, de a 21 éves védő már középső védő, de akár középpályán is bevethető.

Militaóért 50 millió eurót kell majd kicsengetnie a Madridnak.

A védelem bal oldalára érkezhet Junior Firpo. Egy 22 éves dominikai születésű, de spanyol utánpótlás válogatott védőről van szó. Firpo érkezése várhatóan Marcelo távozását is jelentheti.

Ezekről az átigazolásokról már korábban is lehetett hallani, míg a legújabb pletyka szerint a Benficától két játékos is érkezhet.

A 19 éves támadó, Jota az egyik kiszemelt, akit 30 millió euróért próbál megszerezni az AS szerint a Madrid. Jotával viszont új szerződést kötne a Benfica, amivel gyorsan megemelnék a kivásárlási árát is 120 millió euróra. Jotáról úgy beszélnek, mint aki Cristiano Ronaldo utódja lehet.

A portugál csapatból Joao Félix is kiszemelt, ő viszont már az első csapatban is bizonyított. A támadó középpályásként és támadóként is bevethető játékos szintén még csak 19 éves. Vagyis a madridi megfigyelők nem lazsálnak, 20 év körüli játékosokkal erősítenék meg a keretet.

Persze ahhoz, hogy ez jól működjön, a rutinos sztárokból is a klubnál kell tartani, különben borul az egyensúly.

 

ˆhirdetés