Rangadókkal kezdi az évet az NB1

ˆhirdetés

Vége a téli szünetnek, folytatódik az NB1 a 19. fordulóval, rögtön rangadókkal

 

 

A bajnokság nagy valószínűséggel a Ferencváros és a MOL Vidi között fog eldőlni, de a dobogóért is nagy a küzdelem, de nem kisebb a harc a bent maradásért is.

 

A forduló első mérkőzése az MTK - Paks találkozó lesz, a kérdés, hogy a hazaik életben tartják a dobogós reményeket, míg a Paks távolodna a kieső zóna közeléből.

A 17 órai csomagban lesz MOL Vidi - Puskás Akadémia párharc, a Vidi visszahozta Magyarországra Elek Ákost és Futács Márkót, a Puskás Akadémia új edzővel bizonyíthat.

A Debrecen - Újpest a dobogóról szól, a Loki jelenleg a harmadik, de csak két ponttal vannak lemaradva a lilák.

A Diósgyőr és a Mezőkövesd bajnoki is érdekes lesz, a hazaiak gyengén szerepeltek ősszel, bár még éppen bent maradó helyen állnak.

A Haladás - Kisvárda pedig igazi hatpontos kiesési rangadó. A Haladás csak kilenc pontos, a Kisvárda pedig 16, vagyis a szombathelyiek végleg nagy bajba kerülhetnek, ha nem sikerül kapaszkodni a közvetlen riválisokra.

A forduló rangadója pedig a Ferencváros - Honvéd mérkőzés lesz. A felkészülési találkozókon nem derült ki, mire képes a Fradi, vagyis a szurkolók csak reménykednek, hogy a nemzetközi mérkőzések nem a valós erejét mutatják a csapatnak, amely grúz, fehérorosz és ukrán játékost is igazolt, valamint az utánpótlás válogatott Szerető Krisztofer is visszatért Magyarországra.

A Honvédtól viszont alapemberek távoztak, Baráth Botond az Egyesült Államokban folytatja, Hidi Patrik Kazahsztánba igazolt, de többek között Holender Filip jövője is bizonytalan, mivel a nyáron lejár a szerződése a középpályásnak, így elképzelhető, hogy még a téli átigazolási szezonban megpróbálják értékesíteni, mivel úgy tűnik a hosszabbításról nem tudnak megállapodni a felek.

A bajnokságot a Ferencváros vezeti, de mivel a MOL Vidinek már nem kell a nemzetközi kupára koncentrálnia, így kimondottan kiélezett párharc várható a két klub között.

A 19. fordulót 2019.02.02-án, szombaton rendezik

NB1 menetrend, eredmények, tabella

 

ˆhirdetés