James Rodriguez visszavágyik a Real Madridba, de lenne helye Solarinál?

ˆhirdetés

James Rodriguez elképzelhető, hogy visszatér a nyáron a Real Madridhoz, persze kérdés, hogy a spanyolok megtartják. Nyerne vele, vagy sem a klub?

 

 

A nyáron lejár James Rodriguez kölcsönszerződése a Bayern Münchennel és úgy tűnik, a bajorok nem fognak élni az elővásárlási jogukkal. Ebben az esetben James visszatérne Madridba, amit a játékos nem bánna, ami a nyilatkozataiból is rendre kiderül.

 

A Liverpool - Bayern München 0-0-ra végződő Bajnokok Ligája mérkőzés után is elismerte Madridról a spanyol sajtónak, hogy "Madridban van minden, amit szeretek. Ott vannak a barátaim és a házam is. Több madridi játékossal is tartom a kapcsolatot. Viszont most csak a Bayern Münchenre koncentrálok, be akarom fejezni minél sikeresebben az idényt és meglátjuk, mi történik."

Persze nem egyszerű a helyzete, mivel James azért is távozott, mert kevés játéklehetőséget kapott. Mikor Carlo Ancelotti lett a bajorok edzője, az olasz mester hívására érkezett a kolumbiai támadó.

James amúgy bevethető a széleken, támadó középpályásként is, viszonylag gólerős játékosnak számít úgy, hogy nem csatár.

A nyáron nagy változások várhatók még kereten belül, nem lehet tudni, hogy Bale és Isco marad-e. A két korábbi kulcsjátékos távozása esetén lenne hely a számára, míg Eden Hazard érkezése megint komoly versenyhelyzetet okozna és nagy valószínűséggel kispadozást.

Jamesnek Bale és Isco távozása esetén is meg kellene küzdeni a kezdő szerepért, hiszen Vinícius, Lucas és Asensio helyén is bevethető.

Solari jelen pillanatban játékmestert nem igazán alkalmaz, inkább a széleken bevethető játékosokat keres, de ott a fiatal brazil, Vinícius elképesztő teljesítménnyel szorította ki Bale-t is a kezdőből, a jobb szélen pedig Lucas játszik, elől pedig Benzema helye biztosítottnak tűnik.

James középső középpályás posztján nem nagyon érzi jól magát, vagyis Modric esetleges távozása esetén nem lenne ideális megoldás. James még a legjobb teljesítményre a 4-2-3-1-es felállásban volt képes a csatár mögötti poszton, de Solari nem preferálja ezt a hadrendet. Vagyis Solari maradása esetén a széleken lehetne bevetni, de jelen pillanatban ott nem lenne kezdő, viszont elsőszámú csereként lehetne rá számítani, rotálás szempontjából fontos elem lehet, de csak akkor, ha Bale távozik.

ˆhirdetés