Benzema újabb aranykorát éli, ráadásul már hatodik az örökranglistán

ˆhirdetés

Karim Benzema képes lehet pótolni Cristiano Ronaldót? Ez volt az idény elején a kérdés, amire a válasz az igen és a nem is egyszerre, de mi változott Benzemával az utóbbi hetekben?

 

 

Karim Benzema az utóbbi években rengeteget kritizált támadó megtalálta gólvágó cipőjét, Florentino Perez folyamatosan bízott benne, megérte az elnök kitartása, mert a francia támadó újra magára talált és történelmi magasságokba emelkedik.

 

Benzema az utóbbi években nehéz helyzetbe került. Ugye volt a magánéleti botránya, ami miatt kikerült a francia válogatottból, de a Real Madrid kiállt mellette. Sosem tudjuk meg, mi is volt az igazság, milyen szerepe volt a zsarolási ügyben, volt-e szerepe egyáltalán benne. Mindenesetre, a játékára biztosan nem volt jó befolyással.

Benzema támadó, mindenki gólokat vár tőle, de az utóbbi időszakban nem lőtt annyi gólt, mint megszoktuk tőle, ennek az előbb említett ok mellett Cristiano Ronaldo volt a másik tényezője. Cristiano Ronaldo befejező csatárrá vált az utóbbi két évben, ez Benzemán is lecsapódott. Benzema visszább lépett és ő csinált helyet Ronaldónak, valamint rengeteg passzal segítette a portugált, aki viszont gólokkal hálálta ezt meg. Vagyis csapat szinten rengeteget számított Benzema szerepe, de gólokat viszont nem lőtt. A legnagyobb helyzeteit sem tudta megoldani.

Erre az idényre viszont távozott Ronaldo, Benzema visszatért középső csatárnak, de Ronaldo kiesésével teljesen megváltozott a játék. Ráadásul Benzema sem rázódott vissza könnyen a kilences szerepkörébe. De úgy látszik, egyre jobban érzi magát a pályán. Újra teli van önbizalommal és nem potyagólokat, hanem szépen kidolgozott támadások végén, egyéni megmozdulásainak is köszönhető, látványos gólokat szerez.

Rengeteget számított Vinícius érkezése is. A brazil tini csillag a bal szélen képes helyzetbe hozni Benzemát, képes úgy helyezkedni, amivel Benzema előtt is megnyílik a tér, a francia a megnövekedett önbizalmának köszönhetően, pedig él is a társak adta lehetőségekkel.

Ilyenkor is látszik, mennyire fontos kiemelni, a foci egy csapatsport, fontosak a társak. Ráadásul Benzema jól bánik a labdával, nem az a tipikus kilences, hanem nagyszerűen irányít is akár, képes kivenni a részét az összjátékból is. Ezt a tulajdonságát használták ki az utóbbi két idényben, most pedig úgy látszik, Solarinak sikerült felébreszteni benne és szinten tartani a 10-es és a 9-es posztot is egy időben.

Benzema a Girona elleni visszavágón duplázott és ezzel olyan ikonikus labdarúgóját előzte meg a Real Madridnak, mint a 208 találatig jutó Hugo Sánchezt.

Benzema már 209 gólnál jár, a csapathoz pedig 2009-ben érkezett a Lyontól. A bajnokságban 136 gólt ért el, a Bajnokok Ligájában 47-et, a spanyol kupában 20-at, a klubvilágbajnokságok során 3-at, a spanyol szuperkupában 2-t, míg az európai szuperkupák során 1-et.

Benzema ebben az idényben már 17 gólnál jár, jelzés értékű, hogy a 2017/18-as idényben csak 12-ig, előtte pedig 19-ig jutott. Az első idényében csak 9 gólt lőtt, a többiben mindig 20 fölé ment, az eddigi rekordja a 2011/12-es szezonban elért 32 gólja.

Az örökranglistán feljött a hatodik helyre, előtte Puskás Ferenc áll 242 góllal, a negyedik helyen Santillana 290 góllal, a harmadikon Di Stéfano 307-tel, a másodikon Raúl 323 góllal és a listát természetesen Cristiano Ronaldo vezeti, az elképesztő 451 góllal.

ˆhirdetés