Monaco: Újra visszatér Leonardo Jardim a kispadra

Monaco, újra Leonardo Jardim az edző
Az idény során menesztett Leonardo Jardimot hívta vissza a továbbra is válságban lévő Monaco az edzői posztra

Az AS Monaco menesztette Thierry Henryt, újra Leonardo Jardim a klub vezetőedzője, a klub igazgatója elnézést kért a nyári átigazolási hibákért.

 

 

Közleményben jelezte az AS Monaco, hogy újra Leonardo Jardim a klub vezetőedzője, a szakember két és fél éves szerződést kötött a klubbal.

 

Érdekesség, hogy Leonardo Jardim az a szakember, akivel az utóbbi években óriási sikereket ért el a klub. 2014-től egészen 2018. október 11-ig volt a csapat edzője, majd a pocsék szereplés miatt menesztették. Helyére érkezett Thierry Henry, akinek most megköszönték a munkát és újra Jardim lett a Monaco edzője.

 

Vadim Vasilyev, a klub igazgatója hosszas levélben taglalta a döntést, és lényegében a rossz szereplést magára vállalta.

"Klubunk nagyon nehéz időszakon megy keresztül. Kész vagyok elismerni és személyesen vállalom a felelősséget.

Tudomásul kell vennünk, hogy a nyári átigazolási időszak során túl sok kulcsfontosságú játékost adtunk el és a jelentős beruházások ellenére a helyettesítésük során hibák történtek. Emiatt nem tudtunk új, versenyképes alakulatot létrehozni. Leonardo Jardim menesztése szintén túl korai döntés volt.

Leonardo Jardim Monacónál töltött idejét, mint azt a menesztésekor is mondtam, a klubunk történetének egyik legfényesebb időszakának tartom. Ma már tudjuk, hogy Leonardo Jardim története a klubbal nem ért véget. Leonardo számára lehetőséget kell adni arra, hogy folytassa a munkáját.

Thierry Henry egy labdarúgó-legenda, de rendkívül kedvezőtlen körülmények között, többek között a rengeteg sérülés miatt, akadályozva volt, hogy gyorsan és hatékonyan kivezesse a csapatot a válságból. Szeretném kifejezni hálámat Thierry Henrynak, hogy elfogadta a kihívást és megpróbálta vezetni korábbi csapatát ilyen nehéz időszakban is. Valószínűleg több időre lenne szüksége a tervei végrehajtására. A mi szemszögünkből viszont sajnos nincs időnk, haladéktalanul cselekednünk kell.

Ezért úgy döntöttünk, hogy véget vetünk a Thierry Henryval való együttműködésnek.

Leonardo Jardimhoz fordultunk azzal a javaslattal, hogy térjen vissza az AS Monacóba, ahol már négy szezon során nagyszerű eredményeket ért el. Két és fél évre szóló szerződést írtunk alá.

Figyelembe véve a nyári átigazolási időszakban elkövetett hibákat, ezért télen alaposabban dolgozunk a csapat megerősítése érdekében. Keményen dolgoztunk, új játékosok csatlakoztak hozzánk, viszont a téli átigazolási időszaknak még nincs vége, nem zárható ki újabb játékosok igazolása.

Reméljük, nincs még késő a helyzet megoldására. Hiszünk abban, hogy a játékosok lendületet kapnak és Leonardo Jardimmal együtt az ASM képes lesz legyőzni a válságot.

 

Vadim Vasilyev / alelnök, vezérigazgató"