Gonzalo Higuain a Chelseahez igazolt

Chelsea, Higuain
Gonzalo Higuain az idény végéig a Chelsea játékosa lett, kölcsönben érkezett a Juventustól az argentin csatár, de előtte még a Milannak is gondoskodnia kellett a pótlásról.
ˆhirdetés

A Chelsea bejelentette Higuain szerződtetését

 

 

Gonzalo Higuain az idény végéig kölcsönbe érkezik a Chelseahez, jelentette be a klub a 31 éves csatár szerződtetését.

 

Higuainról a megállapodás nem volt egyszerű, mivel az idény első felében kölcsönben szerepelt a Milannal és a megállapodás szerint, az idény végéig maradt volna ott az argentin támadó, akit a Juventus adott kölcsön a milánói klubnak.

Higuainnak nem volt fényes ősze, de azért így is összehozott nyolc gólt, viszont, ami miatt akarta őt nagyon Maurizio Sarri, a Chelsea jelenlegi mestere: Sarri és Higuain korábban a Napolinál dolgoztak már együtt és a csatár aranykorszakát élte meg ebben az időszakban.

Higuain a 2015/16-os idényben 36 gólig jutott a Serie A küzdelmeiben, ami rekordnak számít.

Higuain a kilences számú mezt fogja viselni.

"Remélem, meg tudom hálálni a pályán nyújtott teljesítményemmel a Chelsea bizalmát. Alig várom már, hogy kezdhessek és remélem gyorsan beilleszkedem."- mondta a játékos.

"Gonzalo volt az első számú kiszemeltünk az átigazolási időszakban, rekorddal bizonyított már a legmagasabb szinten." - mondta Marina Granovskaia, a klub igazgatója, aki amúgy kiemelte, hogy fontos a játékos és az edző közötti jó kapcsolat is, ismerik egymás elképzeléseit.

"Nem volt egyszerű megállapodás, mert számos résztvevővel kellett egyeztetni, de örülünk, hogy megtörtént és kíváncsian várjuk, milyen hatással lesz ránk Gonzalo az idény második felében."

ˆhirdetés