Elek Ákos visszatért a Vidihez

MOL Vidi, Elek Ákos
A MOL Vidi megállapodott Elek Ákossal! A magyar válogatott védekező középpályás hat és fél év után tért vissza Székesfehérvárra (fotó: molvidi.hu)
ˆhirdetés

Magyar válogatott középső védővel erősített a Vidi

 

 

A MOL Vidi FC hivatalosan bejelentette Elek Ákos szerződtetését, a 30 éves védekező középpályás a kazah Kajrat Almati csapatától tér haza.

 

Elek 2008-ban lett először a Vidi játékosa, 2012-ben Törökországba szerződött kölcsönbe, majd még abban az évben a Diósgyőrhöz igazolt, ahova Kovács Zoltán vitte, aki abban az időszakban a DVTK sportigazgatója volt, most már a Vidinél tölti be ezt a posztot.

Diósgyőr után játszott Kínában, majd onnan visszatérve, újra a DVTK játékosa volt, ahonnan a Kajrat Almati volt az újabb állomás. Kazahsztánból visszatérve viszont már jöhet újra a Vidi.

 

"Sosem zártam ki annak a lehetőségét, hogy egyszer majd visszatérjek a Vidibe, ezért is tartottam annak idején fontosnak azt, hogy korrekt körülmények közt távozzak Székesfehérvárról. Sosem titkoltam, még a DVTK csapatkapitányaként sem, hogy nagyon sokat jelent számomra a Vidi, hiszen itt lett belőlem gyerekből felnőtt, itt váltam élvonalbeli játékossá, válogatott labdarúgóvá. Hatalmas büszkeséggel tölt el, hogy tagja lehettem a klub első bajnokcsapatának, és arra is büszke vagyok, hogy a Vidi első gólját a BL-ben én szereztem. Tényleg rengeteg szép élmény köt a klubhoz, éppen emiatt is nagyon boldog vagyok, hogy hat és fél év után újra a Vidi játékosa lehetek. Természetesen az elmúlt években folyamatosan nyomon követtem a Vidi szereplését a magyar bajnokságban és a nemzetközi porondon is. Nem levezetni tértem haza, hanem komoly célokért szeretnék küzdeni a Vidivel. A mai napig élénken él az emlékezetemben az első bajnoki címünk ünneplése a belvárosban. Mindenképp újra át szeretném élni azt az ünneplést, de ezen kívül a nemzetközi kupában is szeretnék szép sikereket elérni a Vidivel" - nyilatkozta a molvidi.hu-nak a szerződés aláírása után Elek Ákos.

„Komoly fegyverténynek tartom, hogy újabb magyar válogatott futballistát tudott hazahozni a klub. Ráadásul Ákos tisztában van vele, hogy mit jelent a Vidivel trófeákért küzdeni, hiszen tagja volt az első bajnokcsapatunknak is. Jelentős nemzetközi tapasztalattal bíró, 48-szoros válogatottról van szó, aki bizonyos szempontból más típusú játékos, mint a posztriválisai, ez bővíti a vezetőedző lehetőségeit, egyben pedig tovább növeli a versenyhelyzetet a középpályán. Ebből minden játékosunk profitálhat – nem utolsósorban természetesen a csapat is előrébb léphet. Ákosnak voltak külföldi és magyar lehetőségei is, de a tárgyalások során végig azt éreztem rajta, hogy mivel erős a kötődése a Vidihez, nagyon szeretne nálunk játszani. Többek között ezért sem volt kérdés az, hogy már ő is részt vesz az első szerdai edzésen is” - mondta a MOL Vidi első 2019-es igazolásáról Kovács Zoltán sportigazgató.

 

forrás: molvidi.hu

ˆhirdetés