Madridban rendezik a Libertadores Kupa döntőjének visszavágóját

ˆhirdetés

Döntés született az elhalasztott Libertadores Kupa döntő visszavágójának helyszínéről

 

Eldőlt, hogy december 8-án rendezik a Libertadores Kupa döntőjének visszavágóját. A döntőben a két ősi rivális argentin klub, a Boca Juniors és a River Plate mérkőzik meg egymással.

 

A mérkőzés első felvonásán Buenos Airesben 2-2-es döntetlen született. A visszavágóra érkező Boca Juniors buszát viszont a River drukkerek megtámadták, betörtek az ablakok, a rendőrség könnygázzal oszlatott, aminek köszönhetően több játékos is rosszul lett. De Pablo Pereznek nem csak a könnygázzal gyűlt meg a baja, a karja és a szeme is megsérült.

A visszavágót természetesen elhalasztották. Egy-két napig még úgy tűnt, hogy Argentínában tudják megrendezni a meccset, majd arra jutottak, semleges terepre kell vinni a találkozót. Bejelentkezett Paraguay, Brazília, USA és Olaszország is, de végül Madrid lett a befutó.

A visszavágót december 8-án szombaton, 20:30-kor rendezik meg a Santiago Bernabeu Stadionban, vagyis a Real Madrid pályája ad otthont a Superclásicónak.

Érdekesség, hogy a Libertadores Kupa győztesének utána hamarosan jelenése lesz a klubvilágbajnokságon.

A klubvilágbajnokság december 12-én kezdődik, a Libertadores Kupa győztesére csak december 18-án vár mérkőzés.

A Real Madrid pedig egy nappal később, december 19-én játszik a döntőbe jutásért a Kashima Antlers - Guadalajara párharc győztesével.

 

ˆhirdetés