Isco a többiekkel edzett, kezdhet a Valencia ellen?

ˆhirdetés

Az edzőváltást talán Isco viselte a legnehezebben, Dani Carvajal szerint fontos játékosa a csapatnak Isco

 

 

Isco nehéz helyzetbe került a váltással, hiszen Julen Lopetegui lényegében rá építette az új taktikát, a vakbélműtétnek és a hathetes kihagyásnak is köszönhetően, mélyrepülésbe kezdett a Madrid. A játékos a váltást nem élte meg jól, állítólag összeszólalkozott Santiago Solarival, az új edzővel, aminek kispad és lelátó lett a vége.

 

Mindenki Isco helyzetét találgatja, hiszen a világ egyik legjobb szervező középpályásáról van szó, viszont Solari és Isco között még le kell futni néhány kört, hogy minden egyenesbe kerüljön, ha egyáltalán sor kerülhet még erre.

Rengeteg top klub, akár a Juventus és a Manchester City sem bánná, ha Isco távozni szeretne, de lehet tudni, a játékos jól érzi magát Madridban, szóval alapesetben a maradása lenne a cél.

Dani Carvajal az AS cikkében kiállt Isco mellett, reméli a játékos és az edző közötti probléma hamarosan rendeződni fog. Iscót érett játékosnak tartja, aki rengeteget tud adni a csapatnak. Persze elismerte, hogy ki játszik, arról az edző dönt, de úgy véli, hogy Isco keményen dolgozik az edzéseken, és ha Solari lehetőséget fog neki adni a bizonyításra, akkor élni fog vele.

Isco Solari érkezése óta leginkább csereként lép pályára, de például a Roma elleni Bajnokok Ligája mérkőzést a lelátóról nézte végig.

Rengeteg a találgatás a játékossal kapcsolatban, aki ugyan régóta a klub tagja, de nincs olyan mély beágyazódása, mint a csapat hangadóinak, mint Ramos, Marcelo vagy akár Modric.

Amit viszont érdemes kiemelni, Isco láthatóan teljes értékű edzést tudott végezni a Valencia elleni találkozóra készülve, vagyis ahogy Carvajal is jellemezte, jól nézett ki, rendben van.

Persze Solari helyzete sem egyszerű, mivel a középpályán Casemiro továbbra is sérült, átjáróházat nem csinálhat a középpályából, mert azt a nem túl stabil lábakon álló védelem sínylené meg. De tavaly láthattuk azt is, mikor Bale sérült volt, Isco aranykorát élte és a visszatérő Bale-nek nem volt helye a kezdőben, vagyis van olyan taktika, amivel Isco hasznára válhat a csapatnak. De ehhez az is kell, hogy a Madrid csapatként tudjon együtt működni, Bale-nek is meg kellene találni azt a helyet, ahol húzó emberré tud válni, hiszen akár újra kikerülhet a bal szélre, ahonnan Cristiano Ronaldo miatt került ki a jobb szélre. Amíg nincs meg mindenkinek a helye, addig néhány játékos helyzete a levegőben fog lógni. Amíg Modric nem tud újra jó teljesítményt nyújtani, vagy a helyén valaki, addig szenvedni fog az egész csapat és lehetne ezt sorolni minden poszton szinte, hiszen, ha nincs Casemiro, akkor jelenleg nincs a keretben egy Kovacic szintű beugró játékos és így tovább.

A Valencia elleni mérkőzés kemény teszt lesz a csapat számára, majd december második felében jön a klubvilágbajnokság is, ami a nemzetközi brand építésében, ha nem is kiemelkedő, azért fontos tényező. Azért a Madrid a nehézségek ellenére simán továbbment a Bajnokok Ligája csoportból, viszont a bajnokságban a Zidane éra alattinál is jobban szenvednek, vagyis van honnan felfelé lépdelni és ezt igazi vezéregyéniség nélkül nehéz. Lopeteguinak Isco volt a kulcs, Solari megtalálja a helyét?

ˆhirdetés