Willi Orban meghozta a döntést, örül, hogy a magyar válogatotthoz csatlakozhatott

Gulácsi és Orban
Gulácsi Péter és Willi Orban az RB Leipzig után a magyar válogatottban is együtt léphetnek pályára. (forrás, fotó: mlsz.hu)
ˆhirdetés

Willi Orban neve nem most merült fel először a magyar válogatottal kapcsolatban, de úgy látszik eljött az idő, hogy a Leipzig német utánpótlás válogatott védője elfogadja a felkérést. Nagyon boldog, hogy csatlakozhat a magyar válogatott keretéhez.

 

 

A magyar válogatott legújabb keretének meglepetése Willi Orban tagsága, a 25 éves védő letette a voksát a magyar válogatottság mellett. Orban a magyar mellett a német és a lengyel válogatottságot is választhatta volna a származása alapján. Orban csak nemrégiben hozta meg a döntést, Marco Rossival való beszélgetés után, örömét fejezte ki, hogy a magyar színekért játszhat.

 

– Nagyon boldog vagyok, hogy csatlakozhatok a magyar válogatotthoz – mondta az RB Leipzig védője az mlsz.hu-n. – Egy profi játékos számára – aki olyan helyzetben van mint én –, nagyon komoly és nehéz feladat arról dönteni, hogy mely válogatottban szeretne játszani. Én azonban meghoztam ezt az elhatározást, és örülök, hogy a magyar nemzeti csapatban játszhatok.

- Kifejezetten segítette a döntésemet, hogy csapattársamtól, Gulácsi Pétertől csak jókat hallottam a keret játékosairól és a szakmai stáb tagjairól is. Ugyanez igaz a szurkolókra is, akikről jól tudom, hogy milyen fantasztikusak.

- Nagyon szeretném, hogy a lehető legjobban és leghamarabb segíteni tudjam a csapatot, és hogy a szurkolók elégedettek legyenek a válogatott játékával, illetve a saját teljesítményemmel is. Kellemes izgatottság van bennem már most, a kerethirdetéskor is, és alig várom, hogy egy hét múlva megkezdjem a felkészülést a magyar válogatottal.

 

– Willi Orban döntésének természetesen nagyon örülök, és remélem, hogy jól fogja magát érezni a csapatunkban, no és persze sikeres lesz velünk – fogalmazott Marco Rossi. – Egy Bundesligában játszó labdarúgó kétségtelenül komoly erősítést jelent a válogatott számára. Régóta figyelik a magyar szövetségi kapitányok, és személy szerint és is figyeltem a teljesítményét. Nem árulok el titkot azzal, hogy Dárdai Palkó U21-es válogatottba történő meghívását is terveztük Michael Boris szövetésgi edzővel, Palkó azonban még nem döntötte el, hogy a magyar vagy a német válogatottat szeretné erősíteni. Édesapjával egyeztettem és jeleztem felé, hogy Palkóról semmiképp sem szeretne lemondani a magyar válogatott. Abban maradtunk, hogy Palkó fejlődése érdekében hagyunk számára időt ennek megfontolására, hiszen - ahogy Willi Orban esetében is láthattuk, - egy fiatal játékos számára ez nehéz döntés, ugyanakkor más nem határozhat ebben a kérdésben helyette.

 

Vilmos Tamás "Willi" Orban 1992. november 3-án született Kaiserslauternben. A 186 cm magas középső védő 59 alkalommal lépett pályára a Bundesligában. Nemzetközi kupamérkőzéseinek száma 15, míg a német U21-es válogatottban kétszer szerepelt.

 

ˆhirdetés