Rossi: Egyéniségekre lesz szükség a pályán

Marco Rossi, magyar válogatott
A magyar válogatott Görögország és Észtország ellen készül, Marco Rossi beszélt a következő két Nemzetek Ligája mérkőzéssel kapcsolatban (fotó: mlsz.hu)
ˆhirdetés

A magyar válogatott elkezdte a felkészülést a görögök és az észtek elleni Nemzetek Ligája mérkőzésre. Marco Rossi beszélt a Telkiben tartott sajtótájékoztatón

 

 

A magyar válogatott a Nemzetek Ligája következő két mérkőzésére készül, előbb Görögországban lép pályára a csapat, majd Észtországban.

 

A magyar válogatott a finnektől még kikapott, de a görögök ellen látványos gólokkal és játékkal nyert a Groupama Arénában. Az időjárást is figyelembe vevő menetrend miatt, újra a görögökkel mérkőzik a magyar válogatott, de most Athénban.

Marco Rossi szavait a csapatra váró két mérkőzéssel kapcsolatban, az mlsz.hu foglalta össze

- Annyival könnyebb dolgunk van, hogy túl vagyunk egy győztes mérkőzésen, ami természetesen jót tesz a csapatszellemnek - fogalmazott a szövetségi kapitány.

 - Időközben a bajnokságból eltelt jó néhány forduló, javult a játékosok erőállapota, és Willi Orban csatlakozása is erősítést jelent a válogatottnak.

- A görög csapatot jól ismerjük, a hazai találkozón is láthattuk, hogy technikailag képzett játékosokból áll. Annyiban más mérkőzés vár ránk, mint a múlt hónapban, hogy a görögök várhatóan sokkal agresszívebben, támadóbb felfogásban lépnek majd fel ellenünk. Ahhoz, hogy elviseljük a nyomást, megfelelő lelkiállapotra és egyéniségekre lesz szükség a pályán. Bátran kell futballoznunk, nem szabad megijednünk a körülményektől, és a hangulattól. Egyszer már nyertünk Görögország ellen, tehát az alapok adottak, mindent meg kell tennünk, hogy idegenben is jól szerepeljünk ellenük.

- Észtország más stílusú futballt képvisel, mint a görögök, de ellenük is ugyanazt a hozzáállást és mentalistást kell a pályára vinnünk, mint a Görögország elleni hazai mérkőzésünkön.

ˆhirdetés