Nagy Ádám és a keret tagjai is nagyon örülnek Willi Orban érkezésének

Nagy Ádám és Willi Orban
Nagy Ádám és Willi Orban a magyar válogatott sajtótájékoztatóján. A magyar válogatott a görögök és az észtek elleni Nemzetek Ligája mérkőzésre készül. (forrás, fotó: mlsz.hu)

Nagy Ádám és Willi Orban is részt vett a görögök és az észtek elleni felkészülésindító sajtótájékoztatón

 

 

A magyar válogatott elkezdte a felkészülést a görögök és az észtek elleni Nemzetek Ligája találkozókra. A magyar válogatott három ponttal várja a következő két mérkőzést. A finnektől kikaptunk, a görögöket itthon vertük. Előbb újra a görögökkel játszunk, de most idegenben, aztán onnan rögtön utazik is Észtországba a csapat.

 

A hétfői sajtótájékoztatón részt vett Nagy Ádám is, aki a Bologna színeiben az utóbbi olasz bajnoki mérkőzéseket rendre végigjátszotta.

– Nagyon örülök, hogy győzelemmel tudtuk zárni a görögök elleni hazai meccset, bízom benne, hogy hasonlóan tudjuk folytatni szereplésünket. Budapesten kicsit átadtuk a területet, a görögök kontrollálták a mérkőzést. Ez a mi hibánk is, a visszavágón nem szabad ekkora teret hagyni nekik. A kinti meccsen is egész biztosan ők akarnak majd irányítani, ezt kell megakadályoznunk majd. Nehéz és rendkívül fontos meccs vár ránk, szeretnénk jó eredménnyel utazni az észtek elleni mérkőzésre – mondta Nagy Ádám.

Az mlsz.hu összefoglalójából kiderül azt is, hogy Nagy Ádám és a keret többi tagja nagyon örül, hogy Willi Orban csatlakozott a magyar válogatotthoz.

 

Willi Orban érkezése várhatóan nagy erősítést jelent a válogatottnak, hiszen a bundesligában szereplő RB Leipzig csapatkapitányáról van szó. A német utánpótlásválogatott középső védő ráadásul jól összeszokott már Gulácsi Péterrel is, a magyar válogatott kapusa alapembere a lipcsei csapatnak is.

- Gulácsi Péterrel sokat beszélgettem Lipcsében, rengeteg jót hallottam a válogatottról és a szövetségi kapitány munkájáról. Nem volt egyszerű a döntés, ezért is tartott ilyen sokáig, mire meghoztam. A görögök elleni meccs volt az a pont, amikor végleg úgy határoztam, hogy a magyar válogatott színeiben szeretnék játszani. Jó néhány fontos nemzetközi meccs van a hátam mögött, az ezeken megszerzett tapasztalatokat szeretném kamatoztatni a magyar válogatottban. Készen állok a feladatra, szívesen játszanék már pénteken a csapatban, ha a szövetségi kapitány szerepet szán nekem. A válogatottban játszani más érzés, mint egy klubcsapatban, másfajta érzelmek kerülnek előtérbe, és ez engem is rendkívül motivál - fogalmazott Orban

Willi Orban még hozzáfűzte, hogy a válogatottnál kevesebb idő áll rendelkezésre a felkészüléshez, viszont az összeszokottság hiánya pótolható megfelelő alázattal.