Négy év után távozott a Monaco sikeredzője

Monaco, Leonardo Jardim
Leonardo Jardim több mint négy év után távozik a Monaco kispadjáról. (fotó: asmonaco.com)

A Monaco és Leonardo Jardim útjai elváltak

 

 

Leonardo Jardim 2014-ben lett a Monaco edzője, amivel hatalmas sikereket ért el, de most mélyrepülésben van a csapat, így nem meglepő, hogy a váltás mellett döntöttek a felek.

 

A portugál szakember 233 mérkőzésen irányította a csapatot, amit a 2016/17-es idényben francia bajnoki címig vezetett, ebben az évben az év edzője díjat is megkapta Franciaországban.

A Monaco a látványos támadó focijáról is híres volt az utóbbi időben, valamint rengeteg fiatal játékost adott a top futballnak, akik már a Bajnokok Ligájában is letették a névjegyüket.

Láthatóan a felek békében váltak el

"Hálás és büszke vagyok azért, hogy több mint négy évig az AS Monaco edzője lehettem. Mindig a tőlem telhető legjobbat adtam és szenvedéllyel dolgoztam. Nagy sikereket értünk el együtt, amiket örök emlékként őrzök meg." - mondta Jardim a távozásakor.

A klub részéről jelezték, a Jardim féle időszak, a klub történelmének egyik legszebb időszaka volt. Továbbra is a Monaco család tagjaként tekintenek rá.

 

A Monaco 9 forduló után csak a 18. helyen áll a bajnokságban, egy győzelem, három döntetlen és öt vereség a mérleg. A Monaco csak hat pontot szerzett meg, míg a PSG már 27-nél jár (100%-os teljesítmény). De, ha kivesszük a PSG-t, mert kiemelkedik a mezőnyből, akkor is, a többiek már 19, 16, 15 pontoknál járnak...