Görögország - Magyarország: Két helyen változhat a kezdő

Magyar válogatott, Marco Rossi
Marco Rossi a csütörtöki sajtótájékoztatón. A magyar válogatott pénteken este játszik Athénban Görögország ellen Nemzetek Ligája mérkőzést. (fotó: mlsz.hu)
ˆhirdetés

Marco Rossi várhatóan két helyen változtat a válogatott kezdőjén a visszavágóra. Marco Rossi kiemelte, mi az egyik kulcskérdés a csapat összeállításában.

 

 

A magyar válogatott itthon 2-1-re nyert a görögök ellen a Nemzetek Ligája mérkőzésen. A magyar válogatott pénteken este Athénban játszik a görögök ellen. Marco Rossi valószínűleg két helyen változtat a görögök elleni itthoni mérkőzéshez képest.

 

– Természetesen mindenki követhet el hibákat, ezért száz százalékos biztonsággal nem lehet kijelenteni, hogy ebben a pillanatban ez a legerősebb válogatott, én mégis úgy érzem, hogy a jelenlegi helyzetben a legjobb döntéseket hoztam meg, mikor összeállítottam a csapatot.

- Kiemelten fontos szempont, hogy ki mennyit játszik, és milyen teljesítményt nyújt hétről hétre a klubjában. Miután a válogatottban nincs lehetőségünk fizikálisan erősíteni a kerettagokat, csak olyan labdarúgókat hívunk meg, akik már eleve jó erőállapotban vannak. Őket próbáljuk meg egységgé kovácsolni taktikailag és csapatként egyaránt – fogalmazott Marco Rossi

– Van még egy-két eldöntendő kérdés a kezdőcsapatot illetően. Az aktuális formát, a pszichés és fizikai állapotot figyelembe véve kell döntést hozni, annak érdekében, hogy a legjobb állapotban lévő játékosok jussanak szerephez a kezdő tizenegyben. Azt sem szabad elfelejteni, hogy három napon belül két mérkőzés vár ránk, és ennek megfelelően kell gondolkodnunk.

- Az utolsó edzés végére letisztul minden, és este meg tudom hozni a megfelelő döntéseket. Most azt mondom, valószínűleg két változás lesz a legutóbbi mérkőzés kezdőcsapatához képest.

 

(forrás: mlsz.hu)

ˆhirdetés