Ezért lett bővebb a válogatott kerete a megszokotthoz képest

Sport TV, Szabó Gergő
Szabó Gergő, a magyar labdarúgó-válogatott sajtófőnöke volt a vendége a Sport TV Mai helyzet című műsorának és beszélt Willi Orbanról, valamint a görögök és az észtek elleni Nemzetek Ligája mérkőzésekkel kapcsolatban is válaszolt a kérdésekre.
ˆhirdetés

A magyar válogatott keretébe több játékost hívott be Marco Rossi szövetségi kapitány, mint amennyit amúgy hívna.

 

 

Szabó Gergő, a magyar labdarúgó válogatott sajtófőnöke volt a vendége a Sport TV Mai helyzet című műsorának, amiben többek között beszélt Willi Orbanról is, de kitért természetesen a magyar válogatott következő két Nemzetek Ligája találkozójára is.

 

„Willi Orban most csatlakozik a magyar válogatotthoz, most hozta meg a döntést, hogy a magyar válogatottban szeretne játszani. Az egyébként szintén egy fontos tudnivaló, hogy Marco Rossi az elején úgy döntött, hogy ő nem szeretné Willi Orbant, sem mást presszionálni arra, hogy a magyar válogatottban játsszon, tehát, gyakorlatilag nagy titkot nem árulok el, ha elmondom, hogy Willi Orban volt az, aki Marco Rossit felhívta, hogy meghozta ezt a döntését és nagy örömmel szeretne csatlakozni. Már Bernd Storck és Georges Leekens is próbálta meggyőzni arról, hogy a magyar válogatottban játsszon, de most jött el az ideje annak, amikor ő úgy érezte, hogy nem csak egyfajta, idézőjelbe tett kényszerű döntést hoz meg, hanem teljesen önszántából és százszázalékosan szeretne a magyar válogatottban játszani és a magyar válogatottat segíteni a jövőben.”

A magyar válogatott Görögország és Észtország ellen készül Nemzetek Ligája keretében. A magyar válogatott játékosai vasárnap érkeznek meg Telkibe, természetesen azok, akiknek klubkötelezettsége van, később érkeznek.

„Csütörtök reggel indul el a csapat Görögországba, ott másnap lesz a mérkőzés a görögök ellen Athénban. Onnan pedig másnap egyből Tallinnba megyünk tovább, ahol az észtekkel fogunk játszani. Hiszen annak, hogy plusz órákat, ezer kilométereket utazzon a csapat, csak azért, hogy egy fél napot itthon töltsön, annak nemhogy értelme, de még talán a regenerációt és minden egyebet egész biztosan hátráltatna.”

Marco Rossi kérte azt, hogy a görögök ellen már bővebb kerettel utazzanak. Szabó Gergő megindokolta ezt a kérést.

„Marco Rossi pont ezért, ha sérülés, ne adj isten, valaki sárgát kapna, és nem játszhat Tallinnban, ne akkor kelljen kapkodni, hogy valakit behívjon. Másrészt, akik ebben az esetben szerephez juthatnak, ők részt vesznek azokon az edzéseken már a görögök előtt, amin a taktikát és minden egyebet gyakorolnak. Tehát nem teljesen, idézőjelbe téve felkészületlenül toppannak be, hanem addigra már otthonosan tudnak ebben a rendszerben mozogni.”

 

ˆhirdetés