Magyarország - Görögország 2-1 Videó

ˆhirdetés

Szép gólokkal, nagy küzdelemben, de nyert a magyar válogatott a görög ellen a Nemzetek Ligája mérkőzésen. Ez volt az idei első győzelme a válogatottnak

 

NEMZETEK LIGÁJA, C-LIGA

2. CSOPORT      
2018.09.11., 20:45 MAGYARORSZÁG
Sallai 15
Kleinheisler 42
2-1 GÖRÖGORSZÁG
Manolas 18

 

Magyarország: Gulácsi – Bese, Lang, Kádár, Fiola – Nagy Á. – Varga R. (Lovrencsics G., 62.), Kleinheisler, Kovács I. (Pátkai, 81.), Sallai R. – Szalai Á (Eppel, 69.)

Szövetségi kapitány: Marco Rossi

 

Görögország: Barkasz – Toroszidisz, Manolasz (Ikonomu, 52.), Papasztathopulosz, Cavellasz (Lykojannisz, 46.) – Kurbelisz, Buhalakisz – Hrisztodulopulosz, Fortunisz, Pelkasz – Donisz (Mitroglu, 46.).

Szövetségi kapitány: Michael Skibbe

 

A magyar válogatott a finnek elleni vereség után fogadta zártkapus mérkőzésen a görögöket. Ahogy rosszul indult a kinti meccs a finnek ellen, úgy jól sikerült a hazai, hiszen már a 15. percben megszereztük a vezetést.

 

Kovács indult meg előre, ívelt Varga fejére, aki középre fejelt, majd Szalai tovább fejelte a labdát, amit Bese a tizenhatos közepére érkező Sallai elé fejelt. A három fejes után jött Sallai lövése, a labda a léc alatt kötött ki a hálóban.

 

 

Sokáig nem örülhettek a magyarok, három perccel később egyenlítettek a görögök. A szabadrúgásból érkező labdát Manolas fejelte a hálóba. Manolas jó láthatóan lesről indult, az asszisztens talán egyvonalat látott, a játékvezető pedig megadta.

 

 

A magyar válogatott nem adta fel, sőt a 42. percben újra megszerezte a vezetést. A gólt egy óriási tűzijáték előzött meg, majd a labda kikerült jobbra, Kovács elindult a tizenhatoson belülre, nagyon erőszakosan tartotta meg a labdát és tette le a tizenhatos előterénél érkező Kleinheislernek, aki 18 méterről a kapu bal oldalába bombázott.

 

 

 

Az első félidőben láthattuk a gyönyörű gólokat és a jobb magyar játékot, míg a másodikban a görögök fölénk kerekedtek, de Gulácsi bravúrjaival sokat tett a győzelemhez. A magyar válogatottnak inkább a kontrákra volt csak lehetősége, bár azért abban is mindig meg van a veszély, de az eredmény nem változott.

A magyar válogatott megszerezte első győzelmét idén, valamint fontos három ponttal gazdagodtak a Nemzetek Ligája csoportban.

A csoportmérkőzések folytatódnak majd, októberben mi látogatunk a görögökhöz.

ˆhirdetés