Cristiano Ronaldo a Juve miatt hagyta ki a válogatott mérkőzéseket

ˆhirdetés

Cristiano Ronaldo kihagyta a portugálok két mérkőzését is, hogy a Juventusra tudjon koncentrálni

 

 

Cristiano Ronaldo minél többet akar adni a Juventusnak, ezért kihagyta a portugálok két válogatott mérkőzését is, hogy minél előbb formába tudjon lendülni új csapatában.

 

Ronaldo a Juventus mindhárom mérkőzésén pályára lépett, gólt még nem lőtt, ami valószínűleg idegesíti, viszont a csapata mind a három mérkőzést megnyerte, így összességében nem olyan rossz az összkép, főleg, hogy a jelenlétével segített is a csapatán.

Egyelőre nehéz a helyzete, be kell illeszkednie az új csapatába, ráadásul meg kell szoknia egy másik bajnokságot, ahol máshogy védekeznek a csapatok, így neki is máshogy kell viselkednie a pályán.

Allegri egyelőre befejező csatárként számol vele, mint azt az utóbbi idény során a Real Madridnál is számítottak rá. Ezt bizonyítja az is, hogy Higuaínt elengedték a nyáron. De elképzelhető, hogy finomítani fognak a játékán. Egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy Ronaldo újra kimegy a bal szélre, vagy egyszerűen hátrébb lesz vonva, hogy lendületből érkezhessen a védelemre. De Ronaldo fizikai képességeit ismerve, simán megoldja az előretolt csatár feladatát is, de ahhoz top fizikai állapotba kell kerülnie.

Egy biztos, nagyon nem kell aggódnia a szurkolóknak, tavaly is rosszul kezdte az idényt, aztán belelendült és jöttek a gólok.

Cristiano Ronaldo helyzetét nem csak a csapatváltás nehezíti. Vele kapcsolatban mindig is megfigyelhető volt, hogy ha világeseményen vett részt a válogatottal, akkor később lendült játékba. Ez normális is, hiszen később kezdhette el a felkészülést, ő is ember, neki is szükség van a pihenésre és neki is szükség van edzésre ahhoz, hogy felvegye a versenyt a többiekkel.

Azon dolgozik, hogy minél előbb top formába kerüljön, ennek érdekében beáldozta a portugálok két válogatott mérkőzését is. Portugália nélküle is megoldotta a dolgot, míg a hétvégén megláthatjuk, hogy Ronaldónak jót tett-e az, hogy maradt Torinóban és inkább az olaszországi életre koncentrált.

A Juventus vasárnap a Sassuolo ellen játszik, így leghamarabb a hétvégi bajnokin láthatjuk, hogy bevált-e a terv. De az is elképzelhető, hogy a szeptember 19-i Valencia elleni Bajnokok Ligája mérkőzés hozza meg az áttörést, ahol nem egy olasz védelemmel, hanem egy spanyollal találja szemben magát, amit egy fokkal jobban ismer.

 

ˆhirdetés