A Real Madridnak a középpályát és a védelmet kell megerősítenie

ˆhirdetés

A Real Madrid régen látott nagy pofonba szaladt az Európai Szuperkupa döntőjében. Kell erősíteni? Ez itt a kérdés.

 

 

A Real Madriddal olyan arcátlan dolog történt szerdán, amire igen régen került már sor: elveszített a spanyol klub egy döntőt. Ráadásul úgy, hogy négy gólt kaptak. Ráadásul, ami a vereséget még nehezebbé teszi, hogy a városi rivális Atletico Madrid verte őket.

 

Mi a gond?

Röviden annyi, hogy távozott Cristiano Ronaldo és Zidane, a csapatot át kell alakítani és az nem megy egyik napról a másikra.

Julen Lopetegui érkezésével egyelőre csak az látszik, hogy a csapat játéka változik, ami már nem Cristiano Ronaldóra épül, nem csak kontrákból áll, hanem megpróbál játszani a Madrid, megpróbál gyorsan labdát szerezni és járatni azt. Vagyis egy fokkal látványosabb lesz a Madrid játéka, viszont ehhez mindig koncentráltan kell pályára lépni, nem lehet olyan felelőtlen hibákba esni, mint a nagyon lelkes Atletico ellen.

A Real Madrid játékával a mérkőzés nagy részében nem volt gond, de amikor már vezetett a csapat, elkezdtek néhányan lazábban játszani. Marcelo olyan helyzetben próbálta nem kiengedni a labdát és bevetni egy esernyőcselt, amiben lehetetlen, hogy sikerüljön az, gól is lett belőle.

A hajrában az amúgy mérkőzésenként jó néhány bakira képes Varane kétszer is odaadta egy támadáson belül a labdát az Atletico játékosainak. Ilyen hibákat ilyen szinten nem lehet megengedni. Persze, gyengébb csapatok ellen belefér, de nem egy Atletico, vagy egy Barcelona ellen.

Az is tény, hogy Casemiro megsérülésekor nem védekező középpályás érkezett a csapatba, hanem Ceballos. Casemiro nem volt ott, hogy kisegítsen Varane ügyetlenkedéseinél. A kiválása után szinte azonnal gólt kapott a Real, ekkor lett 2-2, a hosszabbításban pedig eleinte a Real Madrid akarata érvényesült, de a bekapott gól megtörte a csapatot lelkileg, szinte azonnal jött a negyedik (ennél adta el kétszer is Varane a labdát).

Hogy mi a gond? Összességében nem nagy a gond. A Real Madrid még idény eleji formában van, az új taktika nem működik maradéktalanul, bár a mérkőzés nagy részében jól alakultak a dolgok a csapat számára, de Lopetegui számára nincs nagy rotálási lehetőség a középpályán. Casemiro helyére nem tudott jönni Kovacic, egy rombolóbb típusú játékos, hanem egy támadó középpályás érkezett, aki védekezésben nem olyan hatékony.

Modric még nem pihente ki a világbajnokságot, neki kell még néhány hét, ráadásul az Inter körüli pletykák sem tehetnek jót a horvát fejének.

Egy biztos, hogy többen is tanulhattak a mérkőzésből: nem lehet félvállról venni senkit sem, még akkor sem, ha vezet a csapat és jól megy a játék, nem bízhatják el magukat, főleg egy olyan sikerre éhes csapat ellen, mint az Atletico Madrid, amely tele van olyan játékosokkal, akik minden apró hibát képesek kihasználni.

Lopeteguinak pedig nem szabad abba a hibába esnie, hogy túl támadó csapatot küldjön a pályára. Zidane nagy ráérzése Casemiro beépítése volt a csapatba, ami azt jelentette, hogy a középpálya sokkal stabilabb lett, mivel előtte azon a poszton inkább egy játékmester szerepelt és nem védekező középpályás. A jelenlegi Real Madridnál pedig szükség van a két védekező középpályásra. Ami majd megint hozza a nehézséget, mivel Lopetegui játszatni akarja Iscót is, viszont valószínűleg Modric és Isco a középpályán egyszerre nem képes játszani, mert azt a Varane féle védekezés nem viseli el.

Elől viszont a BBC helyett a BBA lesz az uralkodó, vagyis Bale, Benzema és Asensio. De Asensio sem bír még 90 percet top szinten.

A kérdés az, hogy a Real Madrid mikor lesz képes egy teljes mérkőzésen keresztül a Lopetegui féle majdnem tiki-taka szerű játékra, ebben az esetben talán lehet gyengíteni a középpályás védekezést, bár Varane még mindig nincs felkészülve ekkora terhelésre ilyen szinten.

Hosszú lesz az idény, viszont sokat bakizni nem lehet, hiszen kimondva, kimondatlanul, de idén a bajnoki cím a cél, amit a Barcelona megvédene, bár a katalánoknak szükség van egy újabb BL trófeára, amit az utóbbi három évben a Madrid uralt. Az Atletico Madrid is megerősödött annyira, hogy bajnoki címet nyerjen, szóval a Real Madridnak nem lesz könnyű idénye most sem, főleg egy olyan szintű átalakulás után, ami a sikeredző és az utóbbi kilenc év legmeghatározóbb játékosának elvesztése jelenti. A keret stabilitásához viszont kell egy védekező középpályás.

ˆhirdetés