A Vidi kihozta a legtöbbet a Ludogorec elleni első meccsből

ˆhirdetés

A Vidi jóval esélyesebb ellenféllel szemben tudott döntetlent játszani, nehéz hazai visszavágóra készülhetünk

 

A Vidi egyértelműen arra törekedett a Ludogorec ellen, hogy ne kapjon gólt, esetleg egy kontrából, pontrúgásból pedig betaláljon. Az eleje sikerült, vagyis az első selejtezőkörön gólzáporos összesítéssel továbbjutó bolgár bajnok nem tudott gólt lőni a Vidinek, viszont a Vidi játékosainak lényegében nem sikerült helyzetet kidolgoznia, így végképp nehéz visszavágóra készülhetünk.

 

A mérkőzés összképe alapján Kovácsik volt a meccs embere, a magyar kapus magabiztosan védett és ez meghozta az előtte lévők magabiztosságát is, Juhász jól fanatizálta a védelmet és a csapatot, hiszen a hosszabbításra már végképp beszorult a magyar csapat, még sem kapott gólt.

A rengeteg brazillal teletűzdelt Ludogorec szépen játszott, de a kemény játék nem tetszett nekik. Az erőfölényt mutatja az is, hogy a Ludogorec játékosai 16-szor próbálkoztak gólszerzéssel, míg a Vidi játékosai csak 2-szer.

 

Miért volt jó nézni a Vidi játékát

Nikolics mester tudta, hogy a Ludogorec erősebb csapat, jobban támad, folyamatos BL/EL csoportkör szereplő, vagyis nincs mese, a bolgárok jobbak. Egy esélyünk van, ha védekezünk, kitámadni nem szabad, keményen oda kell tennie magát minden játékosnak és akkor van esély a bravúrra.

Mivel a továbbjutás két mérkőzésen dől el, ezért még sok van hátra. Éppen itt jön az, ami viszont gond: nem tudott idegenben gólt lőni a Vidi, Marko Scsepovicsnak momentuma sem volt elől, bár nagyon egyedül volt hagyva a "bolgár" védők között.

Amiért mégis jó volt ez a mérkőzés: mert a védekezést megoldották a játékosok.

A Vidi hét magyarral kezdett, Nikolics simán beáldozta Lazovicsot is a taktika miatt.

Ráadásul a mérkőzés előtt módosítani kellett az eltervezetteken, ugyanis a bemelegítés során Anel Hadzic megsérült, így hiába volt a kezdőbe jelölve a játékos, végül Boban Nikolov játszott a posztján.

 

Miért lesz nehéz a visszavágó

Az első mérkőzésen kiderült, a Ludogorec erősebb, mint a Vidi, a játékosai technikásak, kinyílt védelmet simán feltörnek. Vagyis a magyar csapatnak itthon sem szabad fejetlenül támadni, szinte le kell másolni a kinti mérkőzést, mert gólt továbbra sem kaphatunk. Nem látni azt, hogy a Vidi több gólt is képes lenne lőni ennek a bolgár csapatnak úgy, hogy ne kapna.

Persze nem tudhatjuk, mi a terv, de ne lepődjünk meg, ha a csapat a büntetőkre hajtana, ha nem jön össze egy végigvitt kontra, vagy pontrúgás, örülhetünk a büntetőpárbajnak, hátha sikerül úgy kiharcolni a továbbjutást.

Mindezt akkor is el kell ismerni, ha minden focit szerető drukker azt szeretné látni, hogy a csapata irányít, játszik és szórakoztatva, gólokat lőve nyer.

A realitás az, hogy a Vidi továbbjutása óriási bravúr lenne.

 

BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ, 2. KÖR, 1. MÉRKŐZÉS

 

2018.07.25., SZERDA

Razgrad, 5500 néző

játékvezető: Pandzic (svéd)

LUDOGOREC - MOL VIDI FC 0-0

 

Ludogorec

Renan - Cicinho, Moti, Forster, Natanael - Djakov, Sasha (Campanharo, 61.) - Wanderson, Marcelinho, Misidjan (Lukoki, 84.) - Keserü (Swierczok, 60.)

Vidi

Kovácsik - Fiola, Juhász, Vinícius, Stopira - Nikolov (Lazovic, 71.) - Nego, Huszti, Varga J. - M. Scepovic (S. Scepovic, 80.), Kovács I. (Pátkai, 68.)

 

 

ˆhirdetés