Svédország legyőzte Svájcot és a negyeddöntőbe jutott

Svédország - Svájc 1-0
Svéd játékosok ünneplik a csapatuk 1-0 arányú győzelmét a Svédország - Svájc mérkőzés végén az oroszországi labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében Szentpéterváron 2018. július 3-án. (MTI/AP/Martin Meissner)
ˆhirdetés

Svédország egy megpattanó lövéssel jutott tovább Svájc ellen a legjobb nyolc közé

 

 

A svéd válogatott játékosai többet tettek a győzelemért, még ha csak egy megpattanó lövéssel is, de megérdemelten jutottak tovább a svájciak ellen a negyeddöntőbe.

 

A mérkőzés nagy részében egymást gyűrték a csapatok, hol az egyik, hol a másik kerekedett felül, majd összességében a svédek akarata kezdett érvényesülni. Forsberg a 66. percben küldte a tizenhatosról kapura a labdát, ami megpattant Akanji lábán, így megtévesztve Sommert, védhetetlenül hullott a hálóba.

A bekapott gólra támadóbb szellemben kezdett játszani Svájc, de a svédek jól védekeztek, a hajrára még kontralehetőség is maradt. A 93. percben Olsson indult meg a kapura, de Lang hátulról szabálytalankodott ellene. Elsőre büntetőt ítélt a játékvezető, de a videóbírózás után kiderült, a szabálytalanság nem sokkal a tizenhatos vonala előtt történt, a játékos csak ügyesen a tizenhatoson belül esett el.

Lang pirosat kapott, Toivonen szabadrúgását Sommer védte. A lényegen ez már nem változtatott: Svédország jutott tovább a legjobb nyolc közé.

 

VILÁGBAJNOKSÁG, NYOLCADDÖNTŐ

2018.07.03., Kedd 16:00

Szentpétervár, 64 042 néző

játékvezető: Damir Skomina (szlovén)

SVÉDORSZÁG - SVÁJC 1-0
gólszerző: Forsberg 66
piros: Lang 90+4 (Svájc)

 

Svédország:

Robin Olsen - Mikael Lustig (Emil Krafth, 82.), Victor Lindelöf, Andreas Granqvist, Ludwig Augustinsson - Viktor Claesson, Gustav Svensson, Albin Ekdal, Emil Forsberg (Martin Olsson, 82.) - Marcus Berg (Isaac Kiese Thelin, 91.), Ola Toivonen

Svájc:

Yann Sommer - Michael Lang, Johan Djourou, Manuel Akanji, Ricardo Rodriguez - Valon Behrami, Granit Xhaka - Xherdan Shaqiri, Blerim Dzemaili (Haris Seferovic, 73.), Steven Zuber (Breel Embolo, 73.) - Josip Drmic

 

ˆhirdetés