A Neymar ügy még nincs lezárva? Mbappé érinthetetlen

ˆhirdetés

Neymar ügye még tartogathat csavarokat a nyáron, míg Mbappé biztosan maradni fog a PSG-nél.

 

 

A spanyol lapok szerint még mindig nincs nyugvás Neymar körül. Jelen pillanatban a PSG-nél fontosabbnak tartják Mbappé megtartását, mint a brazilét.

 

Neymar tavaly nyári átigazolása nagy zavart okozott a "rendszerben", elszálltak az árak és repkednek a több tízmilliós összegek is átlagos focisták esetében is. Viszont Neymar egyelőre nem találta meg a számításait a PSG-nél. A francia klub nem került közelebb a bajnokok ligája győzelemhez, mint korábban, ráadásul Neymar több hónapra kidőlt, így a Real Madrid magabiztosan verte ki a BL-ben a franciákat.

A sérülés ideje alatt felerősödtek a pletykák, ami szerint a Real Madrid szeretné megszerezni Neymart. Majd Cristiano Ronaldo eladása után, újra jöttek a hírek a brazil átigazolásáról, amit végül a Real Madrid közleményekben cáfolt.

Akkor úgy tűnt, hogy Neymar és Mbappé - mind a két játékost kinevezték Ronaldo utódjának a Real Madridnál -, maradni fog a PSG-nél. Korábbi hírek szerint is Neymar köré építenének egy új csapatot, de folyamatosak az ellentmondást jelentő hírek. Az egyik szerint Neymar marad, aztán Neymar nincs jóban Mbappéval, aztán Neymar nem éppen pozitív képet alkotott magáról a világbajnokságon a túljátszott fetrengéseivel (annak ellenére, hogy aprították rendesen), míg Mbappé a francia válogatott meghatározó alakja lett, ráadásul világbajnokként tér vissza a csapathoz.

Mbappé maga is beszélt már arról, hogy maradni akar és kész. Neymartól egyértelmű szavakat a médiában nem hallani.

Most megint olyan hírek érkeznek Katarból, hogy mind a két játékos fontos nekik, de ha valakit eladnának a PSG-ből, az inkább Neymar lenne.

Kérdés, hogy a Real Madrid mit lép erre. Szükségük van-e egy Neymar jellegű játékosra, aki amúgy megint a bal szélen bevethető és ugye Gareth Bale alapesetben inkább baloldali játékos, mint a jobbon bevethető támadó, csak Cristiano Ronaldo miatt került a jobb szélre, vagyis megint kompromisszumokra kényszerülnének a legnagyobb sztárokkal kapcsolatban.

Cristiano Ronaldo távozásával marketing szempontból valószínűleg nagyot veszít a Real Madrid, kérdés, hogy ez mennyire zavarja a klubot, érinti hátrányosan, tudják helyettesíteni a portugált mind játékban, mint reklámarcként már a jelenlegi keretből több játékos felturbózásával.

Neymar lehet a legnagyobb sztár a Messi - Ronaldo időszak végeztével. Máris elképesztően nagy a marketing értéke, óriási népszerűségnek örvend a közösségi médiában is, viszont láthatjuk, nem egyszerű ezt kezelnie a játékosnak sem, de az őt alkalmazó kluboknak sem.

Valószínűleg anyagilag a Real Madrid meg tudná oldani a szerződtetését, itt az is kérdés, hogy a PSG és az új vezetőedző mennyire ragaszkodik Neymarhoz, mennyire tudja őt kezelni. Egy biztos, ha Neymar a Real Madridhoz igazolna, akkor változtatnia kellene a kialakított arculatán, mert nem biztos, hogy fekszik a Real Madrid stílusához...

 

ˆhirdetés