A játékban óriási különbség, gólokban csak négy! Sevilla - Újpest 4-0

A Sevilla hozta a papírformát, az Újpestnek a kiállítás sem jött jól

 

 

Már a mérkőzés előtt tudni lehetett, hogy a Sevilla az esélyesebb, sokkal jobb csapat. A mérkőzés viszont tükröt tartott a magyar foci elé, itt van az elit, és itt vagyunk mi.

 

A Sevilla már a hetedik percben megszerezte a vezetést, Jesús Navas kapott mélységi labdát a jobb oldalon, egy csel után kilőtte a hosszú alsót, a labda még egy kicsit meg is pattant, Pajovic nem érte el.

A vezetés után a Sevilla egy kicsit visszavett az iramból, de Pajovicnak így is óriási bravúrokra volt szüksége, végül egy kemény ítélet végleg megpecsételte az Újpest sorsát. Sarabia került gólhelyzetbe, amikor Pauljevic kicsit rántott rajta, a hazai játékos elesett és jött a jogos büntető, míg az újpesti játékos azonnal pirosat kapott. Kicsit túlzás volt a játékvezetőtől a piros, bőven elég lett volna egy sárga is.

A büntetőt Ben Yedder értékesítette, laposan balra lőtte, Pajovic hasa alatt ment be a labda.

Még az első félidő vége előtt jött a harmadik, egy tökéletesen kijátszott helyzet végén Sarabia maradt középen egyedül és közelről nem hibázott.

A második félidőben rengeteg helyzetet kihagyott a Sevilla és amikor reménykedni kezdhetett az Újpest, hogy megússza hárommal, jött a 92. perc, Ben Yedder lépett ki a leshatárról a bal oldalon és a beadásából Vázquez fejelt közelről a léc alá.

A vége kicsit ronda lett a négy bekapott góllal, de a helyzetek alapján több is lehetett volna.

A Sevilla a világelitbe tartozik, több alapembere is pihenőt kapott Pablo Marchíntól, de a Ramón Sánchez Pizjuánban így is ott volt Ben Yedder, Nolito, Sarabia, vagy Jesús Navas a kezdőben. Banega és Kjaer pl. a kispadról nézte végig a mérkőzést.

A visszavágóra egy hét múlva kerül sor.

 

Európa Liga

Selejtező, 2. kör, 1. mérkőzés

2018.07.26., Csütörtök

Sevilla, Ramón Sánchez Pizjuán Stadion, 29 671 néző

játékvezető: Treimanis (lett)

21.45 Sevilla - Újpest 4-0

gólszerzők: Jesús Navas 7, Ben Yedder 32 (11-es), Pablo Sarabia 43, Franco Vázquez 90+2

piros: Pauljevic 31

 

Sevilla

Vaclík - Daniel Carrico, Pareja, Escudero - Jesús Navas (Corchia, 58.), Roque Mesa, Vázquez, Arana (Lasso, 77.) - Sarabia (Pejino, 69.), Ben Yedder, Nolito

 

Újpest

Pajovic - Pauljevic, Bojovic, Litauszki, Burekovic - Sankovic, A. Diallo - Nwobodo, Zsótér (Horj, 64.), Nagy D. (Balázs B., 33.) - Novothny