Óriási csatában jutott az elődöntőbe Horvátország a házigazda Oroszország ellen

Horvátország büntetőkkel jutott az elődöntőbe / Kramaric gólöröm
A horvát Andrej Kramaric a gólját ünnepli az Oroszország - Horvátország mérkőzésen, az oroszországi labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében a szocsi Fist Stadionban 2018. július 7-én. (MTI/EPA/Mohamed Messzara)
ˆhirdetés

A rendes játékidő is 1-1 gólt hozott, a hosszabbítás is, majd jöttek a büntetők

 

 

Oroszország és Horvátország drámai mérkőzésen döntötte el, melyikük jusson el az elődöntőbe. A mérkőzés végére mind a két fél teljesen elkészült az erejével, de a büntetőket is le kellett rúgni, amit végül a horvátok lőttek jobban.

 

A 31. percben Cserisev lőtt látványos gólt a jobb felsőbe, előtte Dzjubával kényszerítőzött, a távoli löketet esélye sem volt Subasicnak fognia.

A 39. percben már egyenlített is Horvátország, Mandzukic beadását Kramaric fejelte a kapuba.

A rendes játékidő nem hozott több gólt, jöhetett a kétszer tizenöt perc hosszabbítás.

A 101. percben Vida emelkedett a legmagasabbra és fejelt a hálóba. Modric szögletéből beérkező labdát 11 méterről fejelte a kapuba a védő, sokáig úgy tűnt, hogy a csereként pályára lépő Corluka is beleért, de végül Vida ért bele úgy a labdába, hogy a bal alsóban kötött ki.

A 115. percben Dzagojev tekert szabadrúgásból a kapu elő, Fernandes pedig a hálóba fejelt.

A horvátokat megfogta a bekapott gól, hiszen Subasic kisebb sérüléssel fejezte be a mérkőzést és láthatóan szerették volna elkerülni a büntetőket, de végül nem sikerül. A büntetőkre felszívták magukat és még Subasic is képes volt tizenegyest hárítani.

 

Büntetőpárbaj

1.pár - Szmolov próbált laza mozdulattal a kapuba emelni, de Subasic laza mozdulatta hárított. Brozovic viszont a kapu bal oldalába helyezett. (0-1)

2.pár - Dzagojev magabiztosan lőtt a kapu bal oldalába, míg Kovacic bal alsóba tartó lövését Akinfejev védte. A lövés szélre ment, de nem volt benne elég erő. (1-1)

3.pár - A hosszabbítás egyik hőse, Fernandes érkezett, de még a kaput sem találta el, a labda a jobb kapufa mellett suhant el. Modric már egy fokkal pontosabban lőtt, a jobb alsóba tartó lövésbe Akinfejev beleért, a labda felpattanva végül behullt a kapuba. (1-2)

4.pár - Ignasevics a jobb alsóba bombázott, Vida sem hibázott (2-3)

5.pár - Kuzjajev erősen a kapu jobb oldalába lőtt, majd biztatta a szurkolókat a nagyobb buzdításra, de Rakitic nem zavarta meg a hangzavar és a kapu jobb oldalába lőtte a győzelmet jelentő gólt. (3-4)

 

 

VILÁGBAJNOKSÁG, NEGYEDDÖNTŐ

2018.07.07., Szombat 20:00

Szocsi, 44 287 néző

játékvezető: Sandro Ricci (brazil)

OROSZORSZÁG - HORVÁTORSZÁG 2-2 (büntetőkkel 3-4)
gólszerzők: Kramaric 39, Vida 101 ill., Cserisev 31, Fernandes 115

 

Oroszország

Igor Akinfejev - Mario Fernandes, Ilja Kutepov, Szergej Ignasevics, Fjodor Kudrjasov - Alekszandr Szamedov (Alekszandr Erohin, 54.), Roman Zobnyin, Daler Kuzjajev, Gyenyisz Cserisev (Fjodor Szmolov, 67.) - Artyom Dzjuba (Jurij Gazinszkij, 79.), Alekszandr Golovin (Alan Dzagojev, 102.)

 

Horvátország

Danijel Subasic - Sime Vrsaljko (Vedran Corluka, 97.), Dejan Lovren, Domagoj Vida, Ivan Strinic (Josip Pivaric, 74.) - Ivan Rakitic, Luka Modric - Ante Rebic, Andrej Kramaric (Mateo Kovacic, 88.), Ivan Perisic (Marcelo Brozovic, 63.) - Mario Mandzukic

ˆhirdetés