Messi büntetőt hibázott, Izland pontot mentett Argentína ellen

Messi büntető hibázott Izland ellen
Az argentin Lionel Messi az oroszországi labdarúgó-világbajnokság D csoportja első fordulójában játszott Argentína - Izland mérkőzésén a moszkvai Szpartak Stadionban 2018. június 16-án. (MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga)
ˆhirdetés

Izland óriási bravúrral és Halldórsson nagy védéseivel, pontot mentett a büntetőt hibázó Argentína ellen

 

Argentína gyorsan meg akarta szerezni a vezetést, mégis 10 perc elteltével majdnem Izland tudott vezetéshez jutni.

 

Aztán a 19. percben megérkezett az argentin gól, Rojo távoli lövését vette le a 11-es pontnál Agüero, majd fordulásból a jobb felsőbe bombázott.

Izland nem omlott össze, a 23. percben Gylfi Sigurdsson távoli lövése suhant a lábak között, Willy Caballero védeni nem tudta, csak ütni, a kipattanóra Alfred Finnbogason csapott le és lőtt kapásból hat méterről a kapuba.

Argentína tovább nyomott, majd a 64. percben Agüero hozott össze egy büntetőt, amit Messi próbált értékesíteni. Messi hanyag mozdulattal a jobb alsóba akart lőni, de Halldórsson érezte az oldalt, ráadásul a labda középmagasan és nem eléggé a szélre ment, így az izlandi kapus nagy bravúrral megtartotta a döntetlent a csapatának.

Halldórsson egyre inkább főszereplővé vált, így nem csoda, hogy ő lett a mérkőzés legjobbja. Argentína teljesen beszorította az izlandiakat, a 75. percben érkezett Pavón is, aki többször is elment a bal oldalon, egyszer még egy büntetőt is összehozott, csak a játékvezető nem adta meg (pedig volt ellene szabálytalanság). A hajrára még Higuaín is a pályára lépett. Messi lövései centikkel suhantak el a kapu mellett, amikor pedig kellett, Halldórsson ütötte ki a labdát.

Izland óriási bravúrral kezdett első világbajnokságán, Argentína pedig továbbra sem tud mit kezdeni a rengeteg sztárjával. Ilyenkor derül ki, hogy több csapatrészen is gond van. Viszont Izlandot legyőzni a csoport többi válogatottjának sem lesz egyszerű, így ez az egy pont még sokat érhet Messiéknek.

 

VILÁGBAJNOKSÁG, D-CSOPORT

2018.06.16., SZOMBAT 15:00

Moszkva, Szpartak Stadion, 44 190 ezer néző

játékvezető: Szymon Marciniak (lengyel)

ARGENTÍNA - IZLAND 1-1
Gólszerzők: Agüero 19 ill., Finnbogason 23

 

Argentína:

Wilfredo Caballero - Eduardo Salvio, Nicolás Otamendi, Marcos Rojo, Nicolás Tagliafico - Javier Mascherano, Lucas Biglia (Éver Banega, 54.) - Maximiliano Meza (Gonzalo Higuaín, 84.), Lionel Messi, Ángel Di María (Cristian Pavón, 75.) - Sergio Agüero

 

Izland:

Hannes Halldórsson - Birkir Saevarsson, Kári Árnason, Ragnar Sigurdsson, Hördur Magnússon - Jóhann Gudmundsson (Rúrik Gíslason, 63.), Aron Gunnarsson (Ari Skúlason, 76.), Emil Hallfredsson, Birkir Bjarnason - Gylfi Sigurdsson - Alfred Finnbogason (Björn Sigurdarson, 89.)

 

 

 

ˆhirdetés