Japán kihasználta az emberelőnyt, legyőzte Kolumbiát

Oszako Juja ünnepli a győztes gólját
A japán Oszako Juja (b) ünnepel csapattársaival, miután gólt szerzett az oroszországi labdarúgó-világbajnokság H csoportjának első fordulójában játszott Kolumbia - Japán mérkőzésen a szaranszki Mordovia Arénában 2018. június 19-én. (MTI/AP/Eugene Hoshiko)
ˆhirdetés

Kolumbia a harmadik perctől kezdve emberhátrányban játszott, Japán élt a lehetőséggel, nehezen, de behúzták a három pontot.

 

A mérkőzés előtt Kolumbia számított az esélyesebbnek, de a harmadik perc rögtön átírta az egész találkozó előre eltervezett taktikáját, egy jogos piros lap miatt szinte az egész mérkőzést emberhátrányban játszotta a dél-amerikai válogatott.

 

A harmadik percben Carlos Sánchez kézzel ért bele a kapura tartó lövésbe, a labda valószínűleg bement volna, így jött a piros és a büntető.

A büntetőt Kagava értékesítette magabiztosan, Ospina elvetődött jobbra, a labda pedig a helyére ment (0-1)

Kolumbia az emberhátrány ellenére is támadólag lépett fel, de természetesen nem tudták uralni a mérkőzést, próbálkoztak egyenlíteni, annak ellenére, hogy a labda a japánoknál volt többet.

A 39. percben a tizenhatos előteréből végezhetett el Kolumbia szabadrúgást, Quintero nagyon okosan, a felugró sorfal alatt lőtte el a labdát, amit a kapus már csak a gólvonal mögött nem sokkal tudott megfogni. Kavasima kapus próbálkozott, de a játékvezető is látta, na meg a gólvonal technológia is végezte a dolgát, a labda bent volt.

A kolumbiai válogatott a második félidőre kezdett fáradni, aminek a győztes japán gól lett a vége. Honda szögletből tekert középre, Oszako pedig négy méterről fejelt a hálóba.

 

VILÁGBAJNOKSÁG, H-CSOPORT

2018.06.19., Kedd 14:00

Szaranszk, 40 842 néző

játékvezető: Damir Skomina (szlovén)

KOLUMBIA - JAPÁN 1-2
gólszerzők: Quintero 39 ill., Kagava 6 (11-es), Oszako 73

piros: C.Sánchez 3

 

Kolumbia:

David Ospina - Santiago Arias, Davinson Sanchez, Oscar Murillo, Johan Mojica - Juan Cuadrado (Willmar Barrios, 31.), Carlos Sanchez, Jefferson Lerma, José Izquierdo (Carlos Bacca, 70.) - Juan Quintero (James Rodriguez, 59.) - Radamel Falcao

 

Japán:

Kavasima Eidzsi - Szakaj Hiroki, Josida Maja, Sodzsi Gen, Nagatomo Juto - Haragucsi Genki, Haszebe Makoto, Sibaszaki Gaku (Jamagucsi Hotaru, 80.), Inui Takasi - Kagava Sindzsi (Honda Kejszuke, 70.) - Oszako Juja (Okazaki Sindzsi, 85.)

 

ˆhirdetés