A horvátok Izlandot is legyőzve nyerték a csoportot

Izland - Horvátország 1-2 Badelj gólöröm
A horvát Milan Badelj (j), miután gólt rúgott az Izland - Horvátország mérkőzésen, az oroszországi labdarúgó-világbajnokság D csoportjának harmadik fordulójában Rosztov-na-Donuban 2018. június 26-án. (MTI/EPA/Háled el-Fiki)
ˆhirdetés

Izlandnak győznie kellett volna ahhoz, hogy esélye legyen a továbbjutásra, végül a horvátok nehezen, de behúzták az újabb három pontot

 

 

Horvátország biztos továbbjutóként várta Izlandot, az északi csapatnak viszont nyernie kellett volna ahhoz, hogy megmaradjon az esély a továbbjutásra és közben figyelni a Nigéria - Argentína mérkőzés alakulására is.

 

Az első félidőben nem született gól, míg a másodikban az 53. percben Badelj lőtt a kapuba 11 méterről. A pattogó labda a kapu jobb oldalában kötött ki.

A 76. percben Lovren kezezése miatt, Izland büntetőhöz jutott, Sigurdsson állt a labda mögé és a léc alá bombázott.

A hajrában mindent megtett a győzelemért Izland, de egy eladott labdából gyorsan visszakontrázott Horvátország és Perisic beállította a végeredményt. Perisic Badelj labdájával tört be a tizenhatos bal oldalán és lőtt éles szögből a hosszúba.

 

VILÁGBAJNOKSÁG, D-CSOPORT, 3. FORDULÓ

Rosztov, Rosztov Aréna, 43 472 néző

játékvezető: Antonio Miguel Mateu Lahoz (spanyol)

2018.06.26., Kedd 20:00

IZLAND - HORVÁTORSZÁG 1-2
gólszerzők: Sigurdsson 76 (11-es) ill., Badelj 53, Perisic 90

 

Izland

Hannes Halldórsson - Birkir Saevarsson, Sverrir Ingason, Ragnar Sigurdsson (Björn Sigurdarson, 70.), Hördur Magnússon - Aron Gunnarsson, Emil Hallfredsson - Jóhann Gudmundsson, Gylfi Sigurdsson, Birkir Bjarnason (Arnór Traustason, 90.) - Alfred Finnbogason (Albert Gudmundsson, 85.)

 

Horvátország

Lovre Kalinic - Tin Jedvaj, Vedran Corluka, Duje Caleta-Car, Josip Pivaric - Mateo Kovacic (Ivan Rakitic, 81.), Milan Badelj - Marko Pjaca (Dejan Lovren, 70.), Luka Modric (Bradaric, 64.), Ivan Perisic - Andrej Kramaric

 

ˆhirdetés