Hemingway szerint a magyar játékosok túlfizetettek

ˆhirdetés

A jövőben sem lesz mezszponzora a Honvédnak, a magyar játékosok pedig túlfizetettek

 

A Budapest Honvéd tulajdonosa, George F. Hemingway a Sport TV Mai helyzet című műsorában elmondta, hogy 2019 végére, vagy 2020 elejére készül el a Budapest Honvéd új stadionja, hogy a magyar játékosok túlfizetettek, és hogy a jövőben sem lesz mezszponzora a Honvédnak, mert itthon a támogatások nem üzleti alapon történnek.

 

Legkésőbb júliusban átadják a Budapest Honvéd új 13 hektáros, 8 pályás utánpótlásközpontját. Ha az elkészül, akkor kezdik építeni a stadiont. Erről is beszélt George F. Hemingway, a Sport TV Mai helyzet című műsorában.

„Nyáron-ősszel elkezdik, 2019 végére, 2020 elejére készen kell lennie” – mondta a tulajdonos.

A hazai meccseket az építkezés alatt az MTK stadionjában játssza majd a Honvéd.

 

A klub eladásáról szóló híreket pletykának nevezte.

„Tavaly bajnokok lettünk, csodálatos élmény volt, én nem gondoltam, hogy idén ismételni fogunk. Azt gondoltam, és azt szeretném, hogy európai kupaindulást érő helyet érjünk el. Vagy harmadiknak kell lennünk, vagy negyediknek úgy, hogy az Újpest van előttünk, mint harmadik, mert ők megnyerték a Magyar Kupát. Azt gondolom, a körülményeknek megfelelően szerepeltünk. A játékosok hajtottak, rendesen dolgoztak. Az őszi szezonban nem volt meg az az edzői irányítás, ami kellett volna, tavasszal meglett, és azt gondolom, elég sikeresen szerepeltünk. Ha valaki azt gondolta, ismétlünk, az nem volt reális, mert van 2-3 csapat, amelyeknek a költségvetése sokkal nagyobb, mint a miénk. Mindennek össze kell jönnie ahhoz, hogy mi a mi költségvetésünkkel bajnokok lehessünk” – értékelte a 2017-18-as szezont, amelyből egy forduló még hátravan.

 

Az európai kupaindulásról elárulta, ha megy a csapat 2-3 kört, az meghozza azt a pénzt, ami szükséges ahhoz, hogy nullszaldósak legyenek.

 

A keretről azt tudtuk meg a tulajdonostól, hogy 2-3 játékos szerződése lejár, 2-3 játékost eladnak vagy elküldenek, és 6-7 játékost szerződtetni kell a nyáron, mellettük 4-5 fiatal játékost szeretnének felhozni az első csapatba az akadémiáról.

Korábban azt nyilatkozta, ha igazolnak, nagyobb a valószínűsége, hogy külföldről teszik ezt:

„Most úgy néz ki a helyzet, hogy a magyar játékosoknak, még a rendkívül középszerű játékosoknak is olyan anyagi igényeik vannak, amiket mi nem kívánunk teljesíteni. Nem mondom, hogy ebben egyedülállók vagyunk, de van több csapat, amelyik véleményem szerint nem piaci alapon fizeti a játékosokat. Ezalatt azt értem, hogy túlfizeti a magyar játékost, nem a képességei szerint fizeti, és ezért jobb arra a pozícióra egy külföldi játékost alkalmazni. Nekünk létkérdés az, hogy hozzuk fel az akadémiai játékosokat, akik természetesen magyarok. Ők jönnek fel, ők fogják szerintem továbbra is a gerincét alkotni a csapatnak. De azokat a játékosokat, akik hiányoznak, akiket hozni kell, mi nyugodtan hozhatjuk külföldről is, ha csak nem találunk megfelelő magyar játékost. Márpedig a magyar játékosok ma túlfizetettek.”

 

A következő szezonnal kapcsolatban azt reméli George F. Hemingway, hogy az európai kupaindulást továbbra is reális cél lehet. Azt gondolja, hogy a szurkolók is elmennek majd az MTK stadionjába. Arra viszont továbbra sem lát esélyt, hogy legyen mezszponzora a Honvédnak:

„Magyarországon az üzleti szponzoráció nem működik, és én nem látom az esélyét annak, hogy ez a közeljövőben megváltozik. Amennyiben az üzleti életben a vállalatok elkezdenek ismét futball-csapatokat szponzorálni üzleti alapon, én azt gondolom, hogy a Honvéd az elsőszámú jelölt. Erre nem számítottam, mikor megvásároltam a Honvédot, és nagyon megnehezíti a helyzetet.”

 

ˆhirdetés