Európa Liga döntő: Atletico Madrid - Marseille 3-0 Videó

ˆhirdetés

Antoine Griezmann vezérletével simán nyerte az Atletico Madrid az Európa Liga döntőjét a Marseille ellen

 

A mérkőzés első komoly helyzetét még a Marseille hagyta ki, Germain nem találta a kaput, majd jött a 21. perc, amikor is lényegében eldőlt a döntő sorsa, hiszen az első gólt az Atletico Madrid szerezte.

 

A 21. percben Mandanda kiadását nem tudta átvenni Anguissa, a labdára lecsaptak a spanyolok, majd Gabi indította Griezmannt, aki elfektette a kapust balra és jobbra lőtt (1-0)

 

A második nagy csapás Payet sérülése volt, a Marseille játékmesterét a 32. percben kellett lecserélni, Lopez érkezett a helyére.

Az első félidőben nem született több gól.

A második elején újra Griezmann villant, Koke indította a tizenhatos jobb oldalán érkező csatárt, aki laza mozdulattal emelt az elfekvő Mandanda felett a hálóba. A 49. percben már 2-0 volt az Atletico javára.

 

A 89. percben szépen adogatták körbe a Marseille védelmét a tizenhatosnál a spanyolok, végül Gabihoz került a labda a tizenhatos jobb oldalán és lőtt a jobb alsóba tizenegy méterről (3-0)

 

A hajrában Simeone lecserélte Griezmannt, akinek a helyére Fernando Torres érkezett, így a döntőt gólokkal eldöntő aktuális sztár és az ikonikus játékos is tapsot kaphatott.

 

EURÓPA LIGA, DÖNTŐ

2018.05.16., Szerda 20:45

Atletico Madrid - Marseille 3-0
G.: Griezmann 21, 49, Gabi 89

 

Atletico: Oblak - Vrsaljko (Juanfran 46), Giménez, Godín, Hernández - Correa (Thomas Partey 88), Gabi, Saúl, Koke - Griezmann (Torres 90), Diego Costa

Marseille: Mandanda - Sarr, Rami, Luiz Gustavo, Amavi - Anguissa, Sanson - Thauvin, Payet (Lopez 32), Ocampos (N'Joe 55) - Germain (Mitroglou 74)

 

 

ˆhirdetés