Neymar érkezése szétrombolta a PSG-t?

ˆhirdetés

Neymar rekord összegért érkezett a PSG-hez, de úgy látszik nem volt jó vétel a párizsi klub számára.

 

(fotó: twitter)

Neymar és Mbappé igen drága vétel volt a PSG számára, a cél az volt, hogy a klub megnyerje a Bajnokok Ligáját, de a BL nyolcaddöntőben egy közepes formában lévő Real Madrid is kiverte őket. Ráadásul a visszavágón már Neymar sem játszhatott a sérülése miatt.

 

Egyes pletykák szerint Neymar idén már nem is fog pályára lépni a PSG-ben, csak a brazil válogatottban láthatjuk majd a világbajnokság jegyében.

Sőt egyes verziók szerint nem csak idén nem, hanem jövőre sem fogjuk a francia klub színeiben látni, ugyanis távozni akar a klubtól. A pletykák szerint egyre inkább a Real Madrid lehet a befutó. Sőt Florentino Perez korábban már jelezte, Neymarnak a Real Madridban lenne esélye az aranylabdára. A szavaiból azt lehetett sejteni tulajdonképp Cristiano Ronaldo mellé, vagy helyére is megvennék. Anyagi szempontból Perez tudja a legjobban, mi jó a Real Madrid számára. Az utóbbi években nem vásároltak galaktikus játékosokat, hanem igazi csapatot építettek, így ez alapján nem költenének 400 millió eurót egy játékosra, mert állítólag Neymart csak ennyiért engedi el a PSG.

Persze kérdés, hogy mire és kire van szüksége a Real Madridnak. Az biztos, hogy nem árt, ha vannak húzó nevek, top sztárok, akivel azonosítani is lehet a klubot, valamint hatalmas bevételt generál a számukra. Ilyen évek óta Cristiano Ronaldo, akinek az idénye rosszul indult, de az új évben már szárnyal a portugál, a fontos mérkőzéseken korábban is hozta magát, de most már nem csak a Bajnokok Ligájában lövi a gólokat, hanem a bajnokságban is. Igaz, most már szinte mindegy, mert a bajnokság elúszott a Madrid számára. Amikor rosszabbul ment Ronaldónak, akkor hihetőbbek voltak a pletykák Neymar érkezéséről, de most megint az a helyzet, hogy a keretben ott van egy jó formában lévő Asensio, vagy egy jó formában lévő Lucas Vázquez. Ők olyan játékosok, akiket a madridi szurkolók is szeretnek. Neymar érkezése leginkább akkor valószínűsíthető, ha egy olyan sztárt, mint Gareth Bale-t elenged a klub, aki a sok sérülése miatt az utóbbi években nem tudott a csapat segítségére lenni, bár a walesi is kezd formába lendülni.

Ha az anyagiakat nézzük, akkor szükség van egy Neymar kaliberű játékosra, de csak akkor, ha a Real Madridnál szokványos megállapodásról van szó, vagyis a reklámbevételekből is részesül a klub, nem úgy, mint a PSG-nél, ahol Neymar hatalmas összeget kaszál, ezért is néznek rá úgy, mint aki minden játékos feletti. Éppen ezért tűnik úgy, hogy Neymar érkezése szétrombolja a PSG-t, mint csapatot. Már az idény elején is látható volt a büntető mizéria, Cavani rúgja, vagy Neymar. Természetesen Neymar akarta, de Cavani pedig nem akart meghátrálni, nem akart újra árnyékba kerülni, mint korábban Ibrahimovic miatt tette. Bár legalább Neymar érkezésével középcsatár lehet, nem úgy, mint a svéd idején.

 A Bajnokok Ligája kiesés annyira megviselte a csapatot és a vezetőket is, hogy rengeteg távozója lehet a nyáron a klubnak. Szinte biztos, hogy az edző távozik, Emeryvel megint nem jutott a döntő közelébe sem a csapat. A csoportmérkőzések során még nem látszott akkora baj, de a Real Madrid ellen már kijött, kicsit fejnehéz a csapat, vagyis jók a támadók, de nincs olyan játékos, aki meg tudná játszani őket olyan mérkőzésen, ahol top csapat az ellenfél. Ráadásul a védelemről is bebizonyosodott, nem a leggyorsabb csapatrészről beszélünk. A keretben lényegében Neymar az egyetlen, aki képes lehetne mozgatni a csapatot, de ő szélső, onnan nehéz irányítani a többieket. Di María pedig nincs játékban, Emery nem nagyon rotált elől, így szinte mindig a Neymar – Cavani – Mbappé hármas játszott. Persze Neymar kidőlése miatt Di María is több lehetőséghez jut, de vele is ugyanaz a gond, nincs mögötte játszani képes középpálya.

A PSG elnöke a pletyka szerint Brazíliába utazik beszélni Neymarral és a játékos ügyeit intéző apukával.

A beszélgetés vége természetesen az is lehet, hogy megállapodnak, milyen feltételekkel távozhat Neymar, hogy a Real Madridhoz, azt nem tudni, bár egy erősebb bajnokságba kellene mennie, mint a francia, az biztos. A La Liga valószínűsíthető a leginkább a Premier League és az angol időjárás már nem biztos, hogy fekszik a brazilnak. Sőt olyan hírek is megjelentek már, hogy visszamenne Barcelonába, de talán ez lenne a legmeglepőbb húzás, hiszen a Barcelona láthatóan jól megvan Neymar nélkül is. Bár ez is igaz a Real Madridra is, oda is csak akkor kell, ha távozik egy esetleg két sztárjátékos.

A beszélgetés vége az is lehet, hogy felvázolnak egy olyan tervet Neymarék elé, ami megmutatná, milyen módon készülnek átalakítani a PSG keretét. Egy nem csak elől megerősített keret vonzóvá teheti a pénz mellett Neymarnak is a klubot, de egy frissen átalakított keret is tartogathat veszélyeket, a csapatépítés nem csak annyi, hogy veszünk néhány világsztárt és akkor jönnek az eredmények is.

Egy biztos, Neymar szerződése még évekig a PSG-hez köti, de van az a pénz, amiért a brazil is távozhat. Artero Henrique, a klub sportigazgatója, a Marca szerint arról beszélt, nem tudja garantálni, hogy Neymar marad, vagyis a következő hetek, hónapok egyik nagy átigazolási kérdése lesz idén is Neymar. Tavaly már borította a piacot, a kérdés, idén tovább fokozódik a helyzet, vagy egy visszarendeződés lesz már csak amiatt is, mert Neymar nem indít lavinát. Bár ebben az esetben valószínűleg lesz majd más, aki miatt felpörögnek az események…

 

 

 

ˆhirdetés