Csányi Sándor a FIFA alelnöke lesz

ˆhirdetés

Egyhangúlag a FIFA alelnökének választották Csányi Sándort

 

Pozsonyban tartották meg az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) 42. kongresszusát. A közgyűlés egyhangúlag dr. Csányi Sándort választotta a FIFA alelnökévé. A 2017-ben távozó spanyol Angel Maria Villar helyét foglalja el a Magyar Labdarúgó Szövetség 2010-ben megválasztott elnöke.

 

– Fontos, hogy a tendencia – mely szerint a nagyok még nagyobbá válhatnak, a kisebbek pedig aránytalanul lemaradnak klub- és válogatott szinten is –, megforduljon. Azért is dolgozni fogok, hogy a jó szabályozás eredményeként a fiatal játékosok több lehetőséghez jussanak, és hogy a szabadidős és a női futball erősödjön a világ minden táján - nyilatkozta Csányi Sándor az mlsz.hu-nak a megválasztása előtt.

 

Azzal, hogy MLSZ első embere az UEFA és a FIFA vezető testületének is tagja, példátlan sportdiplomáciai eredményt ért el. A végrehajtó bizottsági és a FIFA-tanács tagság mellett Csányi Sándor vezeti az UEFA Nemzeti válogatottak versenyeztetési bizottságát, és tagja az UEFA pénzügyi bizottságnak is.

Barcs Sándor töltötte be a FIFA alelnöki tisztségét 1972-től, mikor megbízott UEFA-elnökként automatikusan megkapta az alelnöki pozíciót is, ám Csányi Sándor az első olyan magyar, aki választás után szerezi meg ezt a befolyásos tisztséget.

 

forrás: mlsz.hu

ˆhirdetés