Zidane helyzete biztos, Benzemáé már nem

ˆhirdetés

A Real Madridnál változások lehetnek januárban

 

 

Ez a Real Madrid nem olyan sikeres, mint a tavalyi idényben, még akkor sem, ha sikerült klubvilágbajnoki címet elhódítani, vagyis a trófeák terén fantasztikus 2017-es évet zár a klub.

 

Sikerült bajnoki címet nyerni, megvédeni a Bajnokok Ligája elsőséget és a klubvilágbajnokit is, de a játék már egyáltalán nem olyan jó, mint a 2016/17-es idényben megszokhattuk.

A leglátványosabb problémát a támadósor gyengélkedése jelenti a bajnokságban, de a rotáció sem úgy működik, mint az tavaly, mikor volt még egy szinte mindig góllal érkező Morata, vagy James Rodriguez is általában eredményesen szállt be, na meg Isco elképesztőt produkált.

A nyáron Morata távozott a Chelseahez, James a Bayernhez, Mariano a Lyonhoz, Danilo a Man Cityhez, míg a helyükre még főleg utánpótlás szinten bizonyított fiatalok érkeztek, akik még nem kaptak annyi bizalmat Zidane-tól, mint a távozók, akik azt a pluszt adták a csapatnak, aminek köszönhetően a bajnokság végére is éles Cristiano Ronaldo léphetett pályára.

Benzema már tavaly is kapott rendesen kritikát, hiszen nem ezt a gólképtelen játékot szokta meg a közönség tőle, míg idén tovább fokozódik a helyzet, mert ugyan a Bajnokok Ligájában jobban megy neki, a bajnokságban elképesztő szinten hagyja ki a helyzeteket, a labda a kapufáról szinte mindig kifelé pattan. Természetesen azt is ki lehet emelni, hogy Ronaldo sem lövi a maga góljait a bajnokságban, de a portugál tavasszal biztosan jobb formába lendül.

Ráadásul Benzema rengeteg lehetőséget kap Zidane-tól, lényegében Moratának is azért kellett mennie, mert bármit csinált a spanyol válogatott gólvágó, Benzema mindig előtte szerepelt. Zidane folyamatosan védi Benzemát, mert tőle nem csak a gólokat várja, hanem elképesztően fontos szerepe van a csapatjátékban. Korábban lehetett sejteni azt is, Cristiano Ronaldo és Benzema nagyon érzik egymást, és mivel Ronaldo átvette a befejező csatár szerepét és mivel a francia jobban tud előkészíteni, mint Morata, ezért is volt többnyire a kezdőben Benzema.

De a Barcelonától elszenvedett sima háromgólos vereség várhatóan kínos beszélgetéseket fog hozni Florentino Perez klubelnök és Zinedine Zidane között. Mivel Zidane egyelőre nem szenvedett el nagyobb vereséget, talán ez a Barcelona elleni volt az igazán kellemetlen, na meg az idényben mutatott gyengécske bajnoki forma, így az ő állása még nincs veszélyben.

A kérdés, hogy Benzemával mi lesz, mert valakinek gólokat kellene hoznia. Cristiano Ronaldo még érinthetetlen, míg a pletyka szerint Zidane már nehezebben védheti meg Benzemát. A spanyol lapok szerint Marceloval sem elégedettek a klub vezetői, vagyis a téli szünet talán több játékosnak is jót tesz.

Közben Marco Asensio több játéklehetőségre vágyik.

Közben kérdés, hogy Bale képes lesz visszatérni? Vagy rögtön újra megsérül. Azt azért láthattuk a klubvilágbajnokságon is, ha Bale játszik, akkor felpörög a Real Madrid játéka. Bale érkezése felélesztheti a BBC-t is, ami talán megmentheti Benzemát.

 

ˆhirdetés