A gólkirály góljával lett bajnok a Honvéd

ˆhirdetés

A Honvéd legyőzte a Videotont és 1993 után újra bajnoki címet ünnepelhet a fővárosi csapat

 

forrás: mlsz.hu

 

Az utolsó forduló döntött a bajnoki címről. A Honvéd és a Videoton is 62 ponttal állt a mérkőzés előtt, de a magyar bajnokságban a több győzelem számít ilyenkor, ezért állt az élen a Honvéd és nem a Videoton.

 

A Honvédnak elég lett volna a bajnoki címhez a döntetlen is, míg a Videotonnak csak a győzelem. Ennek megfelelően talán a Videoton lépett fel támadólag az első percekben, a Honvéd otthonában, de a hazaiak elképesztően taktikus játékkal ölték meg a Videoton támadásait.

Meglepő volt nézni, hogy ez a Videoton csak ennyire képes, a Honvéd meg fegyelmezetten játszott nem engedte a kapu közelébe a Videoton játékosait, és türelmesen várták a kontrázási lehetőséget.

A mérkőzés nagyon feszült volt, Bognár játékvezetőnek és segítőinek nagyon nehéz dolga volt. De próbált nem belenyúlni a mérkőzésbe, csak a nagyon indokolt esetekben osztott ki sárgát, csoda, hogy Lazovic, vagy Lanzafame végig maradhatott a pályán. Főleg a Videoton játékosa alatt rezgett a léc, mivel a második félidőben sem fogta vissza magát, látványos megmozdulásként egyszerre két hazai játékost rántott le a nyakánál a tizenhatoson belül..., a Honvéd olasz támadója viszont a második negyvenöt (ötven) percre már higgadtabban jött pályára.

A mérkőzés egyetlen gólját a 60. perc tartogatta, egy tökéletes Honvéd kontra után. Ikenne-King ment el a jobb szélen és tekert középre, Eppel Márton megelőzve Viniciust lőtt a rövidbe, a labda a kapu bal oldalában kötött ki. A gólkirály így góllal zárta a bajnokságot és nem is akármilyen találattal, mivel ez döntött a bajnoki címről.

A végére Henning Berg szinte az összes támadóját pályára küldte, de az sem segített a Videotonon. A Honvéd kihúzta kapott gól nélkül és megérdemelten nyerte a bajnoki döntőbe illő mérkőzést.

A Honvéd 1993 után ünnepelhetett újra bajnoki címet és indulhat a Bajnokok Ligájában. A Videoton a második helyével az Európa Ligában próbálkozhat.

 

 

NB1, 33. FORDULÓ

2017-05-27 19:00 HONVÉD
Eppel 60
1-0 VIDEOTON

Budapest Honvéd: Gróf - Baráth, Kamber, Bobál D. - Ikenne-King (Lovric, 75.), Koszta (Vasiljevic, 81.), Nagy G., Gazdag (Zsótér, 59.), Holender - Eppel, Lanzafame

Videoton FC: Kovácsik - Szolnoki (Géresi, 62.), Vinícius, Juhász, Stopira - Nego, Varga J. (Maric, 88.), Pátkai (Hadzic, 72.), Suljic - Lazovic, Scepovic

 

A forduló eredményei és gólszerzői

Az NB1 2016/17-es idényének tabellája

 

Elolvasok még egy cikket
ˆhirdetés