Xabi Alonso bejelentette a visszavonulását

A Bayern München jelenlegi, a Real Madrid korábbi Európa- és világbajnok középpályása bejelentette a visszavonulását



 

A 35 éves Xabi Alonso az idény végén befejezi a profi labdarúgó pályafutását. Jelezte, elérkezett az idő, hogy befejezze a karrierjét.

 

- Nem volt könnyű döntés, de azt hiszem, ez a megfelelő időpont rá. Inkább előbb, mint később. Még jól érzem magam, de ez a jó pillanat rá - mondta a spanyol középpályás a Bayern TV-nek.

- A legmagasabb szinten akarom befejezni a pályafutásom és a Bayern München ez a szint. Hihetetlenül büszke és boldog vagyok, hogy a Bayern játékosa vagyok, hogy részese lehetek ennek a családnak.

- Rengeteget tapasztaltam a Real Sociedad, a Liverpool, a Real Madrid és a Bayern München játékosaként. Mind nagy klub. És természetesen a spanyol válogatottban is. Sosem gondoltam, hogy ilyen nagyszerű karriert futhatok be és remélem lesz ennél több is, mielőtt befejezem.

 

Xabi Alonso 2014-ben igazolt a Bayern Münchenhez, többek között két bajnoki címmel gazdagodott, na meg a német kupa címet is bezsebelte már a bajorokkal. A Bajnokok Ligájában meggyőző eredménnyel jutottak tovább a legjobb nyolc közé.

Játékosként rengeteg trófeát hódított el, de érdemes kiemelni a bajnokok ligája győzelmeket, a 2004/05-ös idényben a Liverpoollal ért a csúcsra, a 2013/14-es idényben meg a Real Madriddal.

A spanyol válogatottal meg kétszeres Európa-bajnok (2008 és 2012), valamint 2010-ben részese volt a világbajnokságot nyerő csapatnak is.