Elek Ákos Kazahsztánba igazolt

ˆhirdetés

A magyar válogatott Elek Ákos Kazahsztánba igazolt

 

 

A 28 éves középpályás a Kajrat Almati-hoz igazolt

 

A DVTK hivatalosan bejelentette, hogy csapatkapitánya, a 42-szeres válogatott Elek Ákos a kazah élvonalban szereplő Kajrat Almatihoz szerződött. Elek szombaton elbúcsúzott társaitól és a szakmai stáb tagjaitól, vasárnap pedig útnak indult Kazahsztánba, ahol jövő héten kezdődik a bajnokság 2017-es idénye.

- Korábban is többször elmondtam, hogy szeretnék még külföldön futballozni – mondta Elek Ákos a dvtk.eu-nak. – Ezt sohasem titkoltam, nem árultam zsákbamacskát. Amikor visszatértem Kínából, szerettem volna olyan szerződést aláírni Diósgyőrben, hogy az Eb utáni esetleges továbbigazolásommal a klub is jól járjon. Ez most valóra vált. Megtisztelő ez a mostani ajánlat, a kazah bajnokság nagyon erős, a legjobb csapataik folyamatosan El- és BL-szereplők, ezért jó esélyem van arra, hogy megmutassam, mire vagyok képes és bár a DVTK vezetői az elmúlt néhány napban próbáltak maradásra bírni, a távozás mellett döntöttem. Nem végleg búcsúzom, biztos vagyok benne, hogy hamarosan újra találkozunk, nekem még komoly terveim vannak a Diósgyőrrel.

Elek nem először áll légiósnak, 2012 nyarán a Videoton FC-ből igazolt a kínai Csangcsun Jatajhoz, ahonnan tavaly tért haza, és írt alá a DVTK-hoz.

 

forrás: mlsz.hu

ˆhirdetés