Huszti leigazolása nem csak anyagilag siker

ˆhirdetés

Vladan Filipovics, Huszti Szabolcs menedzsere beszélt az átigazolásról és a számára nem anyagilag a legnagyobb siker, hogy Huszti Kínába szerződhetett

 

 

Vladan Filipovics, a napokban a kínai Csangcsun Jatajhoz szerződő Huszti Szabolcs menedzsere a Sport TV Mai helyzet című műsorában elmondta, nem anyagilag volt nagy siker számára Huszti Kínában szerződése.

 

Hozzátette, a külföldön szereplő légiósok jó teljesítménye segítheti más magyar játékosok külföldre szerződését, és hogy az Eb után picit csalódott, de bebizonyosodott, hogy több kell egy Eb-nél és néhány jó meccsnél.

„Pletykák mindig vannak, de ezekről nem szeretnék nyilatkozni. Egy dolgot viszont hozzá szeretnék tenni, nyilatkoztam, hogy az egyik legnagyobb sikerem ez az igazolás, de nem anyagilag gondoltam abszolút. A mai világban a kínai csapatok most bárkit le tudnak igazolni. Lehet, hogy van 5-10 játékos a világon, aki nem szeretne oda menni, Ronaldo, Messi, Ibrahimovic, a nagy sztárok, de a többi játékos, lehet mondani, sorban áll, hogy Kínába igazoljon. Megvan az anyagi háttér, és ezért is mondtam, hogy ilyen nagy konkurencia mellett, úgy, hogy nemrég csökkentették a külföldi játékosok számát, nagy dolog, hogy egy magyar játékos tud oda igazolni, pláne egy olyan csapatba, amelyik pár nap után 22 millióért igazolt csatárt."

"Itt a klubok bárkit le tudnak igazolni, de a Szabit szerződtették azért, mert kint volt, tudták, mire képes, mikor kint játszott, nagyon jól játszott, odatette magát, nem azért ment, hogy csak pénzt keressen, hanem segíteni. Ezért is tett meg a klub mindent, hogy visszaszerezze” – nyilatkozta Vladan Filipovics a Sport TV Mai helyzet című műsorában Huszti Szabolcs átigazolásával, és annak összegével kapcsolatban.

„Minden magyar játékos, most tökmindegy, hogy én képviselem, vagy nem, bármelyik magyar játékos, ha külföldre megy, játszik, és jól teljesít, akár Európában, akár nem Európában, az csak segít a többi magyar játékosnak. Mert sokkal könnyebben lehet tárgyalni, sokkal könnyebb lehet egy magyar játékost ajánlani, ha azt lehet mondani, hogy nézzék, itt egy Huszti, korábban egy Gera, Juhász, Király, Dzsudzsák, akik nagyon jól játszanak, és lehet, Magyarországon is van még mindig sok jó játékos” – válaszolta a menedzser arra, hogy ha Husztiról minden klubjánál pozitívan nyilatkoznak, az segíthet-e más magyar játékosok igazolásában.

A 2016-os Eb-szereplés és a játékosok azt követő lehetőségei is szóba kerültek.

„Nagyon bíztam benne, hogy most egy ilyen sikeres átigazolási időszak jön, nem csak nekem, de szerintem sok játékos ezt várta, hogy tovább fog lépni. És ahogy láttuk, sajnos ez nem történt meg, egy-két játékosnak sikerült elmennie, de a zöme maradt ott, ahol volt. Nekem is picit csalódás volt, nem gondoltam, hogy ez fog történni, pláne, hogy éveken keresztül dolgozom, vártam a pillanatot, hogy a magyar válogatottnak legyen valami sikere, mert könnyebb dolgozni. De sajnos ez mutatta, hogy ez nem elég, egy Eb, egy siker vagy 2-3 jó meccs nem elég ahhoz, hogy a klubok sorban álljanak, és azt mondják, hogy kell nekem ez, az meg az a játékos.

"Nagyon fontos, hogy egész évben, folyamatosan, éveken keresztül a játékosok a saját klubjukban, a válogatott is és a magyar csapatok is elérjenek valami eredményt. Akkor lehet azt mondani igazából, hogy ez nem csak egy véletlen dolog volt, hanem ez folyamat. De hála Istennek, most télen sikerült egy pár játékost, aki ott volt az Eb-n, továbbvinni, de nem Európán belül.”

 

 

ˆhirdetés