Feszült rangadón győzte le a Vasas a Ferencvárost

A Ferencváros otthonában tudott nyerni a Vasas a forduló rangadóján



 

A forduló rangadóját rendezték a Groupama Arénában, a Ferencváros fogadta a Vasast, vagyis a forduló előtt még az első a harmadikot. Ennek megfelelő feszültségű is volt a találkozó, a lefújás után a Vasas került az élre, a Ferencváros visszacsúszott a második helyre.

 

A mérkőzés szinte végig kiegyenlített játékot hozott, kicsit többet támadott a Ferencváros, de pontatlanul játszottak a hazaiak, igazán nagy helyzetig nem jutottak. Azátn a 28. percben megszerezte a Vasas a vezetést egy szögletből. A Vasas pontrúgásai ebben az idényben életveszélyesek és többnyire mindig Vaskót találják meg a labdával, a védő meg többnyire gólt fejel.

A ferencvárosi védőknek megint "csak" Vaskóra kellett volna figyelni, de nem sikerült, Remili szögletére Vaskó érkezett, és gólt fejelt. (0-1)

A Fradi megpróbált még gyorsabban játszani, végül még az első félidőben sikerült egyenlíteni Trinks révén. Böde labdájával indult meg a 45+1. percben a bal oldalon Nagy Dominik, középre gurított, Trinks meg a bal alsóba lőtt kb. 13 méterről. (1-1)

A második félidőben a Vasas egyre inkább a kontrára rendezkedett be, masszív védekezés mellett próbáltak gyors támadásokat vezetni, végül a 89. percben sikerült lekontrázni a hazai csapatot. Vida indította a leshatárról kilépő Pavlovot, aki a léc alá bombázott. (1-2)

A vége igen viharosra sikerült Nalepa rúgta meg a Vasas kapusát, volt is egy kis tömörülés, nem volt szép megmozdulás a Ferencváros védőjétől. Majd Vida kapott lapott Leandro rángatásért, majd fetrengett egy jót. Vida amúgy jól játszott az egész mérkőzésen.

A Fradinak nem sikerült az egyenlítés, a Vasas összességében jobban játszott, mint a hazaiak, megérdemelten nyerték meg a rangadót és a megszerzett három ponttal a tabella élére álltak.

 

NB1, 5. FORDULÓ

2016.08.13., SZOMBAT

20,30 FERENCVÁROS - VASAS 1-2

G.: Trinks 45+1 ill., Vaskó 28, Pavlov 89