Nagy Ádám a Bolognához, vagy a Benficához ír alá

ˆhirdetés

Nagy Ádám várhatóan a jövő hét elején aláír vagy az olasz, vagy a portugál csapathoz

 

 

Az olasz lapok szerint, sőt már a Gazzetta dello Sport szerint is, Nagy Ádám öt évre írt alá a Bolognához.

 

Az olasz klub az előző idényben a 14. helyen végzett a Serie A-ban, korábban Détári Lajos játszott ott, vagyis azért nem ismeretlen számukra a magyar foci. Az edző meg játékosként méltán híres Roberto Donadoni, aki volt már olasz szövetségi kapitány is.

A Bologna állítólag kinézte magának Kádár Tamást is a védelembe.

A portugál lapok szerint viszont hétfőn a Benfica várja orvosira, így nem tudni még, hogy a portugál sztáralakulathoz kerül a Ferencváros fiatal védekező középpályása, vagy az olasz kiscsapat lesz a célpont.

Mind a kettőnek meg van a maga szépsége. Az olasz bajnokságban taktikailag és védekezés szempontjából fejlődhet tovább Nagy. Talán több játéklehetőséget kaphat, bár mostanában az olasz klubokkal óvatosan kell bánniuk a magyar játékosoknak.

A Benfica viszont sztáralakulat, Bajnokok Ligája induló és általában olcsón, viszonylag olcsón vesznek tehetséges játékosokat és igen drágán adják tovább.

Az olasz bajnokságot itthon azért inkább figyelemmel követjük, mint a portugált, a részleteket mi nem láthatjuk. Nem mindegy, mennyit fizetnek a klubok a Ferencvárosnak és Nagy valószínűleg azt is mérlegelni fogja a döntésnél, melyik helyen kap majd több játéklehetőséget.

Egy dolog tűnik biztosnak, Nagy nem marad a Ferencvárosban.

 

ˆhirdetés