Három pontra csökkent a Barcelona előnye!

A Barcelona San Sebastianban szenvedett vereséget, komolyan megcsappant a katalánok előnye

 

 

Nem is olyan régen még azt lehetett hinni, ez a bajnoki cím eldőlt, biztosan a Barcelona fogja megnyerni, olyan nagy az előny. Aztán a katalánok kisebb hullámvölgybe kerültek és már csak három pont az előny.

 

A 32. fordulóban a három nagy már lejátszotta a mérkőzését és a két madridi begyűjtötte a pontokat, de a Barcelona vereséget szenvedett a mumus Real Sociedad otthonában.

A Real Madrid a szombati 16:00-kor kezdődő mérkőzésen gyorsan megszorta az Eibart, Cristiano Ronaldo góllal és gólpasszokkal vette ki a részét a sikerből.

Az Atletico Madrid Barcelonában lépett pályára, de most az Espanyol otthonában. A hazaiak kezdték jobban a mérkőzést, ugyan az Atletico játéka érvényesült, mégis az Espanyol szerezte meg a vezetést. Fernando Torres révén gyorsan egyenlített az Atletico, Griezmann gólja már a fordítást jelentette, Koke meg bebiztosította a győzelmet a madridi csapatnak.

A 20:30-kor kezdődő Real Sociedad - Barcelona mérkőzést tehát már az újabb három megszerzett pont tudatában nézte a két madridi óriás. A Barcelona meg ment szenvedni a Real Sociedad otthonába. A katalánok is tartalékoltak a Bajnokok Ligája negyeddöntő visszavágójára és talán ez látszódott a játékukon, mert kicsit ötlettelen és pontatlan volt. A Real Sociedad az ötödik percben egy fejessel szerezte meg a vezetést és több gól nem is született, ami kicsit azért meglepő, főleg úgy, hogy a Barcelonában ott volt a csapatban Neymar és Messi is, talán Suárez hiánya volt az igazán érezhető.

 

A vereségnek köszönhetően a Barcelona maradt 76 pontos, az Atletico Madrid már csak három ponttal van lemaradva és 73 pontos, a Real Madrid meg 72 pontos, vagyis igen izgalmas bajnoki hajrá várható Spanyolországban!