Szalman sejk lehet a FIFA elnöke

ˆhirdetés

A FIFA február 26-án választ új elnököt, Szalman sejk az egyik legesélyesebb jelölt

 

 

A FIFA február 26-án, pénteken választ új elnököt. Az elnökválasztáson Szalman Bin Ibrahim al-Kalifa sejknek van a legnagyobb esélye, vélekedik dr. Borbély Zoltán, ügyvéd, sportjogász. Minderről a Sport TV Mai helyzet című műsorában beszélt.

 

Az Ázsiai Labdarúgó-szövetség jelenlegi és a bahreini szövetség korábbi elnöke, Szalman Bin Ibrahim al-Kalifa sejk nyeri a FIFA elnökválasztását, tippelt a Sport TV Mai helyzet című műsorában dr. Borbély Zoltán.

„Ha az UEFA tagországainak mind az 54 tagja Infantinóra szavaz, amit egyébként kétlek, és ehhez hozzájön Amerika 10-20 szavazata, ez még mindig csak 74, legfeljebb 80. Afrika kinyilvánította, hogy Szalman Bin Ibrahim al-Kalifa sejkre szavaz, az Ázsiai Labdarúgó-szövetség elnökére meg nyilvánvalóan a tagszövetségek fognak szavazni.Ha tippelni kell, én a bahreinire tippelek. És ugye mindenkinek egy szavazata van, mondjuk Belize-nek és Angliának is. Az első körben, ha valaki kétharmadot szerez, ő lesz az elnök - ugye Blatter ennek köszönhette a regnálását, hogy Afrika és Ázsia mindig rá szavazott -, és ha utána jön a következő kör, akkor a két legtöbb szavazatot kapó jelölt között jön a szétlövés.”

Egy másik esélyes jelölt, Gianni Infantino (az UEFA svájci főtitkára) elképzeléseiről is ejtett pár szót. Ezek merőben eltérhetnek a sejk nézeteivel.

„Van két lánya a sejknek és egy fia, de azt tegyük hozzá, hogy Bahreinben 1999-ben kaptak szavazati jogot a nők.Tehát úgy körülbelül össze lehet hasonlítani, hogy Gianni Infantino egyébként rendkívül előremutató elképzelése, hogy több nőt szeretne látni a vezetésben, az mondjuk, egy arab országban, ahogy mondani szokás, mennyire veri ki a biztosítékot. A másik a 40 csapatos világbajnokság, amit szintén Infantino hirdetett meg, és amire Szalman Bin Ibrahim al-Kalifa sejk mondta azt, hogy ez nem professzionális szemléletre vall, hiszen az egy nagyon komoly tervezésnek az eredménye kell, hogy legyen.”

 

 

ˆhirdetés