Cristiano Ronaldo beérte Suárezt

Cristiano Ronaldo mesterhármasa sokat ért a portugálnak, de természetesen a Madridnak is, amely már hatvan gól felett termelt a bajnokságban

 

 

A Barcelona uruguayi csatára egy gólt lőtt a hétvégi fordulóban és így már 19 gólnál jár. Suárez 20 mérkőzésen érte el a 19 gólt.

 

Cristiano Ronaldo szintén 19 gólnál jár, az Espanyol ellen mesterhármast ért el, így utolérte Suárezt, bár a 19 gólt 22 mérkőzés alatt érte el.

A harmadik helyen 18 góllal Karim Benzema áll, míg Neymar 16 bajnoki találatnál jár.

 

A két spanyol óriás a gólokat tekintve kiemelkedik a mezőnyől. A Real Madrid újabb hatost hintett, ezzel már 64 lőtt gólnál járnak, a másdik helyen a Barcelona áll 54 góllal. (A tabellán viszont a Barcelona vezet 51 ponttal, ráadásul egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak, mint a riválisok, az Atletico 48 pontos, a Real Madrid 47.)

A harmadik legtöbb gólt az Eibar szerezte 22 forduló után, 35 pontot értek el eddig, míg az Atletico Madrid csak a hatodik a lőtt gólok alapján 31 találattal.

Az Atletico Madrid esetében a kapott gólokat érdemes kiemelni, messze Diego Simeone legénysége kapta eddig a legkevesebbet. Az Atletico 22 forduló után csak 10 gólt kapott, a Barcelona 17-et, a Villarreal 18-at, a Real Madrid 20-at.

 

(borítókép forrás: Real Madrid, twitter)