A DVTK célja a dobogón maradás

ˆhirdetés

Szivics Tomiszláv a tavaszi rajt előtt tartott sajtótájékoztatót

 

Szivics Tomiszláv vezetőedző a tavaszi szezon előtt kedden tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy bár elment egy-két játékos az együttestől, de érkeztek újak, akik frissíthetik a játékot.

 

Úgy vélte, az új futballisták - Kovács Gábor, Koman Vladimir, Milos Krstic - "majdhogynem ugyanazt a szintet képviselik", mint akik távoztak, azaz Kádár Tamás, Elek Ákos és Debreceni András.

Kiemelte, számukra a bajnokság a legfontosabb, de a Ligakupát sem lehet lebecsülni. Utóbbi sorozatban szerdán hazai pályán a Budapest Honvéd csapatát fogadják a piros-fehérek.

Szivics úgy fogalmazott, "konkurenciaharc" lesz majd azért, hogy ki kerüljön a kezdőcsapatba.

Értékelése szerint az alapozásnál jól dolgoztak a játékosok, továbbra is ezt az elszántságot, akaratot és fegyelmet várja tőlük.

A szakember kitért arra is, hogy másként játszik majd a gárda: "Ezek a játékosok alkalmasak erre és ez a játékstílus tetszeni fog a szurkolóknak is. A középpályán más lesz a taktika, gyorsabbak leszünk. A most érkezett játékosokkal a csapat kapott egy új impulzust, ez motiválja a többieket is". - nyilatkozott.

Elek Ákos és Kádár Tamás távozása után új csapatkapitányra is szüksége volt a DVTK-nak. Szivics választása Gosztonyi Andrásra esett. Az új kapitány azt mondta, ez nagy motivációt jelent számára.

A Diósgyőr úgy harmadik 17 fordulót követően az OTP Bank Ligában, hogy 12 pont a hátránya a Videotonnal és 4 az MTK-val szemben, ugyanakkor mindössze eggyel előzi meg a Debrecent és a Ferencvárost.

 

forrás: MTI

ˆhirdetés