Franciaország - Honduras 3-0

ˆhirdetés

Debütált a gólvonal technológia, simán nyertek a franciák a pokróc módon focizó Honduras ellen

 

FIFA VILÁGBAJNOKSÁG BRAZÍLIA 2014
E-CSOPORT, 1. KÖR
2014.06.15., VASÁRNAP 21:00
STADION: ESTADIO BEIRA-RIO PORTO ALEGRE
JÁTÉKVEZETŐ: SANDRO RICCI (BRAZIL)
TV: M1
FRANCIAORSZÁG 3-0 HONDURAS
Benzema (11-es) 45'
Valladares (öngól) 48'

(Benzema)
Benzema 72'
(Evra)
GÓLSZERZŐK  
  PIROS 43' Palacios (két sárga)

 

Érdekes mérkőzést hozott a francia - honduras találkozó, a Benzemáék takarék lángon is könnyedén hozták a mérkőzést, a hondurasi játékosok meg rendre lábat találva érkeztek a becsúszásoknál, Deschampsnak a játékosai épségére is figyelni kellett, nehogy bele sérüljön valaki egy már megnyert mérkőzésen.

 

Wilson Palacios a 27. percben kapta meg első sárgáját, érthetetlen módon 2-3-szor megtaposta a földön fekvő Pogbát, akinek az utolsó taposásnál elszállt az agya és próbálta letaposni Palaciost, végül csak gáncsolta... mind a ketten kaphattak volna pirosat, de végül csak sárgát osztott ki a játékvezető.

Palaciosnál viszont nem maradt el a piros, még az első félidő vége előtt hátulról ugrott neki Pogbának a tizenhatoson belül, a büntetőt meg Benzema lőtte, a labda a kapu jobb oldalában kötött ki.

Az első félidőben, az első gól előtt a franciák kétszer is telibe trafálták a felső lécet, nem volt véletlen a vezetés...

A második félidő elején, a mérkőzés 48. percében komoly feladat elé állították a gólvonal technológiát. Benzema lövése a bal kapufáról a kapusra pattant, onnan meg a gólvonal mögé. Elsőre is úgy látszott, hogy túlment a gólvonalon a labda, de az ismétlések alapján nem volt egyértelmű a gól, de a technológia megmutatta, néhány centivel ugyan, de teljes terjedelmével túljutott a gólvonalon a labda.

A 72. percben Benzema el került a labda és jobbról éles szögből lőtte a második gólját a mérkőzésen.

Benzema szerencsétlenségére öngólnak számított a második gól, de a duplázás is szép eredmény...

A franciák simán nyertek Honduras ellen, de a csoport többi ellenfele ellen többre lesz szükségük, most ennyi is belefért.

 

 

KEZDŐSOROK

FRANCIAORSZÁG: Lloris - Debuchy, Evra, Varane, Sakho, Cabaye (Mavuba 65), Valbuena (Giroud 78), Benzema, Griezmann, Matuidi, Pogba (Sissoko 57)

HONDURAS: Valladares - Figueroa, Bernardez (O.Chavez 46), Emilio, W.Palacios, Bengtson (B.Garcia 46), Costly, Espinoza, Najar (Claros 58), Garrido, Beckeles

 

 

KERETEK

FRANCIAORSZÁG: 1 Lloris (kapus), 2 Debuchy, 3 Evra, 4 Varane, 5 Sakho, 6 Cabaye, 7 Cabella, 8 Valbuena, 9 Giroud, 10 Benzema, 11 Griezmann, 12 Mavuba, 13 Mangala, 14 Matuidi, 15 Sagna, 16 Ruffier (kapus), 17 Digne, 18 Sissoko, 19 Pogba, 20 Remy, 21 Koscielny, 22 Schneiderlin, 23 Landreau (kapus)

Szövetségi kapitány: Didier Deschamps

 

HONDURAS: 1 Lopez (kapus), 2 O.Chavez, 3 Figueroa, 4 Montes, 5 Bernardez, 6 J.C.Garcia, 7 Emilio, 8.W.Palacios, 9 J.Palacios, 10. M.Martinez, 11 Bengtson, 12 Delgado, 13 Costly, 14 Boniek, 15 Espinoza, 16 R.Martinez, 17 Najar, 18 Valladares (kapus), 19 Garrido, 20 Claros, 21 Beckeles, 22 Escobar (kapus), 23 M.Chavez

Szövetségi kapitány: Luis Suarez (kolumbiai)

 

ˆhirdetés