A Diósgyőr először nyerheti meg a Ligakupát

ˆhirdetés

A Videoton negyedszer, a Diósgyőr először hódíthatja el a Ligakupa trófeát

 

 

Budapest, 2014. május 12., hétfő (MTI) - A Videoton története során negyedszer, a Diósgyőr pedig először hódíthatja el a labdarúgó Ligakupát, amelynek döntőjét kedden 19 órától rendezik a miskolci arénában.

 

Az elődöntőben a Diósgyőr a címvédő Ferencvárost búcsúztatta, míg a tavaly döntős székesfehérváriak a bajnoki címre hajtó Debrecen ellenében jutottak tovább.

A Szivics Tomiszlav irányította gárda harmincnégy év után szerezhet újra trófeát a diósgyőri klubnak, amely az 1980-as Magyar Kupa-győzelem után vár az újabb sikerre. A miskolciak ugyanakkor idén akár duplázhatnak is, ugyanis jövő vasárnap a Magyar Kupa döntőjében az Újpest ellen lépnek pályára.

A Videoton a bajnoki címről már lemondhat, azonban az OTP Bank Ligában még nagy versenyben van a Ferencvárossal a bronzéremért és az azzal járó Európa Liga-indulásért, emellett minden bizonnyal nem szeretné trófea nélkül zárni a szezont.

A székesfehérváriak 2008, 2009 és 2012 után negyedik alkalommal nyerhetik meg a sorozatot, amellyel megerősítenék vezető helyüket az örökranglistán.

A kupa mellett a pénzdíjakért is harcolnak majd a csapatok, a győztes 15 millió, a vesztes pedig 6 millió forinttal gazdagodik majd.

 

ˆhirdetés