Man City - Sunderland

Manchester City - Sunderland 3-1

 

ANGOL LIGAKUPA

DÖNTŐ

2014.03.02., VASÁRNAP 15:00

TV: DIGISPORT1 14:45
MANCHESTER CITY 3-1 SUNDERLAND
Yaya Touré 55'

Nasri 56'

Jesús Navas 90'
GÓLSZERZŐK 10' Borini

 

 

Man City: Pantilimon - Zabaleta, Kolarov, Yaya Touré, Kompany, Demichelis, Nasri, Fernandinho, Agüero (Jesús Navas 58), Dzeko (Negredo 88), David Silva (Javi Garcia 77)

Sunderland: Mannone - Bardsley, Alonso, Carremole (Giaccherini 77), O'Shea, Brown, Johnson (Gardner 60), Larsson (Fletcher 60), Borini, Ki, Colback

 

 

Előzmények...

A papírforma alapján a Manchester City jóval esélyesebb a győzelemre, mint a Sunderland, hiszen a City a bajnoki címre is esélyes, míg a Sunderland meg a bentmaradásért küzd.

De ismerhetjük már az angol kupaküzdelmek hangulatát és ott gyakran a gyengébb csapat is képes egy mérkőzésre felszívni magát és meglepetést okozni.

A döntő megnyerésére ennek ellenére is a Man City az esélyesebb, amely harmadik alkalommal hódíthatja el a trófeát, a Sunderland az első győzelmére készül.

Az elődöntőben a Citynek könnyebb dolga volt, a West Ham Unitedet otthon 6-0-ra verték, majd idegenben 3-0-ra, vagyis összesítésben 9-0 volt a manchesteri klub javára az eredmény...

A Sunderland viszont a Manchester Unitedet verte ki a kupából. Otthon 2-1-re nyertek, a visszavágón 2-1-re kikaptak, majd a büntetők a Sunderland sikerét és döntőbe jutását hozta.