André Villas-Boas megint jó helyre kerül

A Tottenhamtől menesztett portugál edző lesz a Zenit Szentpétervár új edzője

 

 

Az orosz klub hivatalosan is bejelentette, a 2015-16-os idény végéig szóló szerződést kötnek André Villas-Boas-szal, aki csütörtöktől kezd el dolgozni a Zenitnél.

 

Villas-Boas az olasz Luciano Spallettit váltja a kispadon, akit a múlt héten rúgott ki az orosz klub.

 

A 36 éves Villas-Boas továbbra is jó helyekre igazol, igazi pénzes kluboknál próbálhatja ki a szerencséjét több-kevesebb sikerrel. A legjobb időszakát a Portónál töltötte, ahol bajnokságot, kupát és Európa Ligát is nyert a csapattal. Aztán jött a Chelsea és természetesen a további párhuzam José Mourinhóval. Főleg azért is érdekes, mert Mourinho mellett tanulta a mesterséget.

A Chelsea után jött a Tottenham, ahol szintén elkezdte a csapat nagy átalakítását, hiszen az ő edzősködése alatt távozott Bale hatalmas összegért és érkezett cserébe egy csapatnyi játékos, de a bl szereplés elérése vele sem sikerült.

A Tottenhamtől az idény közben távolították el, láthatóan megromlott a kapcsolata a játékosokkal és nem jöttek az eredmények sem. Villas Boas most megint olyan klubhoz került, amely viszonylag jól áll anyagilag, de teljesíteni is kell. Spalletti eredményeit nem lesz könnyű felülmúlni. Viszont együtt dolgozhat megint Hulkkal, akivel a Portóban már dolgozott együtt, sőt a Chelseahez, majd a Tottenhamhez is vitt volna.