Real Madrid: Xabi Alonso kész a tárgyalásra

Xabi Alonso a pletykák ellenére nem akar távozni a Real Madridtól



 

Az utóbbi napokban a spanyol sajtó Xabi Alonso távozásáról cikkezett, ami teljesen ellentéte volt azoknak a híreknek, amikről hetekkel ezelőtt lehetett hallani. Most újra visszaállt az a rend, ami szerint Alonso maradni akar.

 

A Marca cikke szerint a Real Madrid védekező középpályása már beszélt a barátjával és egyben ügynökével is, hogy amint lehet, kezdje meg a tárgyalásokat a Real Madriddal.

Mivel január hatodikáig szünet van Spanyolországban, ezért addig biztosan nem lesz előrelépés az ügyben, de utána is lesz miről tárgyalni a feleknek.

A spanyol lap értesülései szerint a 32 éves játékos két éves szerződést szeretne kötni a Real Madriddal, amiben egy további év szerepelne az egészségi állapotától függően. Alonso évente 7 millió eurós fizetést szeretne kapni a klubtól.

Florentino Perez egy hónapja még bízott Alonso maradásában, arra is célzott, hogy a játékost sehol máshol nem fogják annyira becsülni mint itt a Real Madridban, főleg úgy, hogy a sérülése még nincs teljesen rendben.

A játékosnak is lehetett olyan nyilatkozatát olvasni, hogy amíg nem lesz teljesen egészséges, addig nem akar új szerződésről tárgyalni, mert szerinte az tisztességtelen lenne.

Carlo Ancelotti szerint meg Xabi Alonso hiába nem a leggyorsabb játékosa, de a játéktudása miatt kihagyhatatlan kulcsjátékosa ma a Real Madridnak.

Cristiano Ronaldo is elkezdte a csapattárs melletti kiállást, szerinte Alonso pótolhatatlan, a posztján nincs még egy olyan játékos, mint ő.